Skip to content

Що подивитися та де відпочити в Дніпрі: бюджетні варіанти

Ксенія Куземко

Что посмотреть и где отдохнуть в Днепре: бюджетные варианты

Мандруємо рідним Дніпром: нові локації для відпочинку. Сьогодні ж пропонуємо зануритися в атмосферу зелених зон та цікавих місць, які обов’язково сподобаються як місцевим мешканцям, так і гостям міста. Відвідаємо історичний парк Глоби, підкоримо небо на оглядовому колесі, побуваємо на казковій дитячій залізниці та спробуємо розгадати таємницю зникнення мініатюрної скульптури. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Одне з найстаріших і найулюбленіших місць відпочинку дніпрян – колесо огляду в парку Глоби. Збудоване у 50-х роках минулого століття, воно стало свідком багатьох історичних подій. Незважаючи на свій поважний вік, атракціон регулярно оновлюється та проходить технічне обслуговування, щоб забезпечити безпеку відвідувачів. З його кабінок відкривається захоплююча панорама міста та річки Дніпро. 2 оберти 120 гривень.

Втім через відключення електроенергії атракціон, так би мовити стоїть без діла, але власники вирішили цю проблему і придбали генератор.

Дніпровська дитяча залізниця – це не просто атракціон, а цілий світ, сповнений цікавих відкриттів. Тут є все, що потрібно для захоплюючої подорожі: затишний зал очікування, каса, два тунелі, що створюють атмосферу справжньої мандрівки, та кілька затишних вагонів.

Міні-скульптури Дніпра — це частина великого проєкту, який мав на меті додати місту своєрідного шарму та привабливості для туристів.

Скульптура «Фанат Дніпра» була відкрита 29 грудня 2020 року. На честь Дніпровського Ультрасу, які досі продовжують берегти традиції та шанувати історію Дніпровського футбольного клубу. Коли вандалів знайдять, та скульптуру повернуть, до неї можна буде доторкнутися на парапеті, на вході у парк Лазаря Глоби з вулиці Андрія Фабра.

В Україні мініскульптури є в Києві, Одесі, Харкові, Ужгороді та навіть тимчасово окупованому Маріуполі.

У Дніпрі ви знайдете мініскульптуру:

  • Пилосос ракета: про виробництво Дніпропетровського агрегатного заводу.
  • Дніпровський трамвай: про найбільш прогресивний транспорт кінця 19-го століття.

Та ще десятки інших. На карті ви бачите локації на яких вони розташовані. Або переходьте на сайт Відчуй Дніпро, аби прокласти свій маршрут.

Раніше ми писали, виняткова атмосфера та незабутній відпочинок: як виглядає яхт-клуб «Січ» у Дніпрі літніми вихідними.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: