Site icon Наше Місто

У Дніпрі з початку повномасштабного вторгнення рф відремонтовано 14 укриттів у будинках ОСББ та ЖБК

Найпростіше укриття, в якому люди можуть перечекати небезпеку, ворожі удари –  нова норма життя для нашого суспільства, Дніпра та країни в цілому. Міська влада активно облаштовує надійні та комфортні для людей укриття в муніципальних закладах охорони здоров’я, в освітніх та позашкільних установах та ін. локаціях. Це – запорука безпеки містян у наш складний час. На цьому завжди робить акцент міський голова Борис Філатов. 

Крім цього, місто за дотримання певних умов допомагає мешканцям будинкам, зокрема – тих, якими керують ОСББ/ЖБК, створювати та облаштовувати укриття  просто в житлових будівлях. Такі важливі для людей роботи виконуються коштом міського бюджету.

Просто зараз найпростіше укриття створюють у висотному будинку по вул.Квартальна, 4А (раніше – вул.Гладкова), яким керує ОСББ “Гладкова, 4А”.  Будинок має просторий підвал, який ретельно відремонтують. Після цього в укритті площею 150 кв м. можуть розміститися понад сто осіб.  Дуже важливо, що в перспективі перебувати в будинковому укритті зможуть також вихованці дитячо-юнацького спортивного центру  “Штурм-Крокус”, який працює неподалік.

Валерій Касперович

– Мешканці будинку зверталися з проханням облаштувати укриття в підвалі, – розповідає Валерій Касперович, голова правління ОСББ “Гладкова 4 А”.  Об’єднання звернулося по допомогу до Департаменту  з питань самоорганізації населення міської ради. Після попереднього обстеження та проведення всіх потрібних процедур ремонтні роботи розпочалися, завершення – вже у вересні.

Укриття в будинку буде просторним, добре освітленим, приміщення має аварійний вихід, вентиляцію, буде облаштовано санвузол. Для комфорту мешканців встановлять місця для сидіння, проведуть безпровідний Інтернет. 

Доступ в укриття під час тривог буде регулюватися на прохання мешканців: голова ОСББ, члени Правління – завжди на зв’язку,  працює будинковий чат у месенджері, поясноє Валерій Касперович.

До речі, завдяки допомозі міської влади та програмі співфінансування ремонтів в будинках ОСББ/ЖБК  в будинку по вул Квартальна, де 80 квартир, вже вдалося відремонтувати електричні мережі, замінити електрощитові. Також в будівлі оновили покрівлю, встановили нові вікна в під’їздах, розповідає голова об’єднання Валерій Касперович.

Владислав Макарець

Укриття по вул.Квартальна, 4А буде найбільшим, яке облаштував Департамент з питань самоорганізації населення міської ради. Загалом в цьому році створено 4 укриттів в будинках ОСББ/ЖБК, у минулому році облаштовано 10  укриттів, повідомив Владислав Макарець,  начальник організаційного відділу департаменту

Наразі прийом заявок на ремонтні роботи в ОСББ та житлових кооперативах триває. Однак усім головам ОСББ/ЖБК варто знати: для того, щоб підвальне приміщення було облаштовано укриття за кошт міста, воно має відповідати кільком важливим вимогам, наголошує Владислав Макарець.

Для того, щоб оцінити, чи можна облаштувати укриття в підвальному приміщенні житлового будинку, Владислав Макарець пропонує простий лайфхак: якщо людина зростом 1,8 м може зайти в підвал, відносно комфортно пройти через нього, не згинаючись, та вийде через інший вихід – створювати укриття можна:)

Фото Володимира Федорищева

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version