Site icon Наше Місто

Встановив прапор у звільненому селі на Донеччині: історія військового з ТрО Дніпра

Встановив прапор у звільненому селі на Донеччині: історія військового з ТрО Дніпра

Артем Костюченко, військовослужбовець 128-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, встановив синьо-жовтий прапор на руїнах будинку в селі Старомайорське Донецької області. Попри запеклі бої, що тривали в цьому населеному пункті, українські захисники підняли на висоті прапор, як символ відданості та незламності, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу бригади.

Один з військовослужбовців 128-ї бригади зробив неймовірне – ще влітку 2023 року встановив прапор у звільненому від окупантів українському селі на Донеччині.

Артем дочекався паузи у стрілянині й вибрав зруйнований будинок з вцілілою трубою. Він сміливо підняв український стяг, що продовжував майоріти навіть після того, як окупанти, відступаючи, почали обстрілювати будинок з мінометів і гармат, намагаючись знищити прапор.

Пізніше, під час одного з бойових завдань, Артем отримав важке поранення — металевий уламок застряг у його хребті. Лікарі казали, що він більше не зможе ходити, але, попри страшні болі, Артем зміг піднятися на ноги.

Наразі лікування триває, і попереду у нього ще багато складних операцій. Шлях до одужання є важким і потребує неймовірних зусиль, схожих на ті, що доводилося прикладати у бою.

Герої серед нас — це не кіборги, а звичайні люди, які, попри біль і втому, знаходять у собі сили йти вперед.

Нагадаємо, раніше ми писали: Поранений, чекав 4 години в 30 метрах від ворога: історія нацгвардійця Джексона.

Фото: фейсбук-сторінка 128 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version