Skip to content

У німецькому Кельні відкрили оновлену «Алею друзів» з великим банером на честь Дніпра

У німецькому Кельні відкрили оновлену «Алею друзів» з великим банером на честь Дніпра

У міжнародному аеропорту Кельна, одного з найбільших міст Німеччини, презентували оновлену «Алею друзів». Тепер на ній зображені 23 офіційні міста-партнери, серед яких і Дніпро. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Відкриття «Алеї друзів» відбулося 28 серпня — саме цього дня мери Борис Філатов та Генрієтта Реккер підписали безстрокову угоду про партнерство між містами.

«Багато цих партнерств означають відносини між країнами. Так міста репрезентують, що ці країни мають добрі відносини. І, звичайно, у випадку Дніпра та України це стосується сьогодення. Це великий знак для взаєморозуміння та миру у світі», — зазначив Людгер Гісбертс, президент правління товариства CologneAlliance, що сприяє побратимству Кельна з різними містами. 

Алея «Walk of friends» знаходиться в сполучному коридорі, що з’єднує термінали аеропорту. Щодня цей коридор перетинають близько 20 тисяч людей з різних країн світу.

«Багато з них реєструються на рейси з другого термінала. Але, щоб дістатися до інших терміналів, вони йдуть цим шляхом і в них добрий кут огляду на цей банер. Це головна причина чому ми обрали це місце», — говорить голова ради директорів аеропорту «Кельн-Бонн» Тіло Шмід.

Співпраця між Дніпром і Кельном почалася ще у 2022 році. З початком повномасштабного вторгнення рф це німецьке місто одним із перших запропонувало свою підтримку Дніпру. Для того, щоб допомогти Дніпру залишатися стійким до викликів війни, Кельн регулярно постачає різне обладнання, включаючи генератори, спорядження для рятувальників, пожежні машини, громадські автобуси, техніку для шкіл та багато іншого.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі продовжують вивозити сміття та прибирати стихійні звалища за заявками містян.

Читайте також: Модернізація та прорахунок різних сценаріїв: у Дніпрі вкладають десятки мільйонів гривень у підготовку до зими.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: