Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі готують до роботи автобуси, які возитимуть школярів на навчання в умовах війни

Супрун Юлія

шкільні автобуси у Дніпрі

Дніпро готується до нового навчального року під час війни. Школярів, які повернуться за парти, приймуть лише ті школи, де облаштовані укриття. Учнів навчальних закладів без укриттів у безпечні школи безкоштовно возитимуть спеціальні автобуси, пише “Наше місто”.

шкільні автобуси у Дніпрі
шкільні автобуси у Дніпрі
Автобуси проходять ретельну технічну перевірку. Фото: Валерій Кравченко

У дніпровському тролейбусному депо №2, де також базуються муніципальні автобуси, готуються до 1 вересня. Близько 30 автобусів тут готові виділити для перевезення школярів Дніпра для навчання у тих школах, де під час повітряних тривог можна сховатися в укриття. Перед початком навчального року всі транспортні засоби проходять ретельну технічну перевірку. 

Олександр Лещенко
Олександр Лещенко. Фото: Валерій Кравченко

Перш за все перевіряються вузли, які відповідають за безпеку пасажирів. Перевіряється справність гальм, щоб забезпечити безпечне гальмування в будь-якій ситуації. Проводиться огляд на наявність гострих кутів, виступаючих деталей та інших елементів, які можуть травмувати дітей. Перевіряється стан амортизаторів та інших елементів підвіски для забезпечення комфортної поїздки, – розповідає Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради.

Муніципальні автобуси вже вдруге будуть залучені до перевезення школярів, Протестували цю систему у другому півріччі минулого навчального року, Але зараз розробили вже 12 маршрутів, які охоплюють усі школи, що потребують підвезення учнів. Маршрути розраховані таким чином, щоб мінімізувати час у дорозі та забезпечити безпеку дітей.. 

Нікіта Керенцев
Нікіта Керенцев. Фото: Валерій Кравченко

Наразі у нас тривають підготовчі роботи до обслуговування шкільних перевезень. Тобто це спеціальні регулярні перевезення, які будуть курсувати містом. Це підвезення школярів з місцю проживання до місць навчання, – пояснює провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт” Нікіта Керенцев.

На шкільних маршрутах працюватимуть автобуси великої місткості, в яких дітей дозволено перевозити лише сидячи. 2 вересня на роботу вийдуть 18 автобусів, у разі потреби кількість транспортних засобів можуть збільшувати.

Водії маршрутів вже провели обкатку, тобто усі водії ознайомлені з маршрутами, за якими будуть працювати. І наразі складаються, скажімо так, більше документальні речі, тобто це підготовка паспортів, які вже готові, і саме розкладу: які автобуси будуть виїжджати, коли вони будуть виїжджати і коли вони будуть заїжджати, – додає Нікіта Керенцев.

Батьки учнів можуть дізнатися детальну інформацію про маршрути та розклад руху автобусів у своїх школах.

шкільні автобуси у Дніпрі

Нагадаємо, раніше ми писали, як будуть навчатися школярі та студенти у Дніпрі у новому навчальному році.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: