Site icon Наше Місто

Скiльки коштують електромобілі у Дніпрі

ціна на електромобілі у Дніпрі

Сучасний ринок електромобілів зазнав значних змін. Сьогодні придбати електрокар у Дніпрі можна за ціною від 10 000 доларів до преміальних моделей вартістю 250-300 тисяч доларів. Причому, навіть найдорожчі електромобілі можуть вироблятися в Китаї і бути кращі за європейські аналоги за якістю та характеристиками. Про це пише “Наше місто”.

Сьогодні електротранспорт посідає середню нішу в ціновому сегменті – від 20 до 50 тисяч доларів. Якщо мова йде про ринок Китаю, то за ці гроші можна придбати авто як  класу стандарт, так і люкс. 

Електромобілі у Дніпрі. Фото: НМ

Китайські виробники зіграли ключову роль у демократизації ринку електромобілів. Завдяки державним інвестиціям і фокусу на інноваціях, вони змогли запропонувати споживачам високоякісні електромобілі за доступними цінами. Один з лідерів – холдинг Geely, якому належить компанія Volvo. Бренд цього холдингу Zeekr пропонує електромобілі з характеристиками, які можна порівняти з Porsche Taycan, але за ціною майже втричі нижчою.

Дмитро Жушман. Фото:НМ

Сьогодні електромобілі мають вищі параметри комфорту та якості за рахунок ціноутворення. Основна вартість електромобіля – це батарейка. Вона сьогодні значно подешевшала від того, як у 2005 році Ілон Маск починав робити свої машини. Китайський автопром зробив авто вдвічі дешевшими, але кращими за відомі європейські бренди, – розповідає Дмитро Жушман, менеджер компанії “Електричка” .

Ринок електромобілів у Дніпрі став більш різноманітним. Якщо раніше ми частіше помічали на місцевих дорогах лише Nissan Leaf та Tesla, то зараз брендів стало більше. Проте Nissan Leaf залишається популярним. Вживану модель з Європи можна придбати за 7-8 тисяч доларів.

Навіть старі Nissan Leaf, які не мали охолодження батарейки, в яких була зовсім давня батарейка, вони продовжують їздити та перепродаватися і все ще щось коштують. У Nissan Leaf було завдання економити гроші і автівка з ним впоралась, – каже менеджер Дмитро Жушман. 

Тим, хто купує вживаний електромобіль, фахівець радить в першу чергу звернути увагу на стан батареї. Саме за низькою ціною можуть приховувати погану батарею.  

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі мешканці ОСББ облаштували станцію зарядки електромобілів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version