Site icon Наше Місто

Військовий збір в Україні 2024: як зміняться податки з 1 вересня

Військовий збір в Україні 2024: як зміняться податки з 1 вересня

Український уряд планує значне підвищення податків, зокрема збільшення військового збору, що торкнеться як фізичних осіб, так і підприємців. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Економіку 24.

Згідно з новими правилами, військовий збір для фізичних осіб зросте з 1,5% до 5%, а для фізичних осіб-підприємців (ФОП) ІІІ групи становитиме 1% від доходу. Інші групи підприємців сплачуватимуть 5% від суми, розрахованої з двох мінімальних зарплат на місяць.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що на сьогодні переважно лише державний сектор виплачує офіційні зарплати з повним утриманням податків, тоді як значна частина громадян уникає сплати податків, включаючи ПДФО, військовий збір та ЄСВ. Міністр підкреслив, що розширення бази оподаткування військовим збором є важливим кроком для забезпечення фінансування Збройних сил України.

«У нас 70% офіційно працевлаштованих – це працівники державного сектору, де неможливо приховати свою зарплату, але частка держсектору серед усіх працюючих в країні не є значною. Тому розширення бази оподаткування військовим збором – правильний крок, щоб кожен громадянин України, який працює, мав можливість зробити свій внесок у підтримку Збройних сил», – заявив Сергій Марченко.

На думку міністра, підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5% для зарплат українців, а також його розширення на юридичних осіб (1% від обороту) та окремі операції фізичних осіб (від 5% до 30%) є справедливим заходом під час війни для фінансування Сил оборони.

Для кого зросте військовий збір

Уряд переглядає ставки військового збору, що дозволить залучити додаткові 121,8 млрд грн для сектору безпеки та оборони. Нові заходи передбачають:

Окрім цього, будуть введені збори на окремі операції:

Нагадаємо, раніше ми писали: Соціальна пенсія: кому призначається та який розмір виплат.

Читайте також: Фізична ідентифікація про продовження отримання пенсії: кому треба проходити.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version