Site icon Наше Місто

Від шкарпеток – до маскувальних сіток: волонтерський рух Дніпра вражає масштабами

Дніпро підтримує ЗСУ

У Дніпрі волонтерський рух, який розгорнувся з початку повномасштабної війни, вражає своїми масштабами. Від бабусь, які плетуть теплі шкарпетки, до молоді, яка готує смачні обіди – кожен дніпрянин долучається до допомоги нашим захисникам. Детальніше повідомляє “Наше місто” з посиланням на департамент соціальної політики ДМР.

Підтримка захисників

У міському територіальному центрі розгорнувся волонтерський рух “Бабусі для ЗСУ“, який об’єднав жінок золотого віку. Їхні вправні руки створюють справжні дива: теплі шкарпетки, смачні пиріжки, міцні маскувальні сітки.

Пані Катерина плете маскувальні сітки і в’яже шкарпетки

-Я доєдналася до цього руху з самого початку, – каже пані Катерина. – У нас тут проходять цікаві майстер-класи. Але головне для нас – спілкування. Я плету маскувальні сітки, в’яжу шкарпетки. Для нас дуже важливо займатися не лише домашніми справами, а й суспільними. 

Волонтерський рух “Бабусі для ЗСУ”

Не залишаються осторонь і мешканці Дніпровського міського соціального гуртожитку. Молодь з числа дітей-сиріт та переселенці готують пиріжки для військових. 

Молодь готуює пиріжки для військових. 

-Я долучився до цієї ініціативи разом з усіма, – каже Микита – мешканець соціального гуртожитка. – Як тільки прийшли до гуртожитка, ми почали готувати пиріжки. Моя задача може бути різною. Наприклад, вчора я чистив картоплю, а сьогодні додавав олію в тісто. Я неймовірно радий, що можу бути корисний нашій державі. І наближати нашу Перемогу.

У міському центрі соціальної допомоги шиють прапори, балаклави та маскувальні костюми.

А у міському центрі соціальної допомоги особи з інвалідністю перетворюються на справжніх майстрів, шиючи прапори, балаклави та маскувальні костюми. Їхні вироби – це не просто речі, а символи вдячності нашим захисникам. Кожен стібок – це внесок у нашу Перемогу. За час повномасштабного вторгнення юні патріоти виготовили понад 3000 виробів для військових. 

Юні патріоти виготовили понад 3000 виробів для військових. 

Фото: департамент соцполітики, НМ.

Читайте також: До 80 тис. грн на місяць: ТОП найбільш високооплачуваних вакансій у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version