Site icon Наше Місто

Символ епохи: як 56 років тому виглядав популярний готель Дніпра

готель Дніпропетровськ у Дніпрі

У мережі опубліковані архівні фото гостиниці «Дніпропетровськ», зроблені одразу після її відкриття у 1968 році. Вони переносять нас у минуле і дозволяють оцінити масштабність та сміливість архітектурних рішень того часу. Будівля, яка довги роки була однією з візитних карток міста, з’явилася на набережній Дніпра в період активної забудови нового житлового масиву. Про це згадує “Наше місто”.

Готель відкрився восени 1968 року. Фото: ФБ-група “Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро”

Проект гостиниці «Дніпропетровськ» став справжнім викликом для архітектора В. Зуєва. Йому необхідно було вписати сучасну будівлю в історичний контекст міста, гармонійно поєднавши її з навколишнім ландшафтом. І цей задум був втілений у життя.

10-поверховий готель відкрився 25 жовтня 1968 року і став не просто місцем для ночівлі, а справжнім центром громадського життя. У ті роки він вважався зразком міського готельного сервісу. 

Інфраструктура готелю включала все необхідне для комфортного проживання гостей: конференц-зал для проведення ділових зустрічей, ресторан з вишуканою кухнею та великим холодильним цехом для продуктів, пральню.

Сьогодні, коли ми дивимося на старі фотографії готелю, ми бачимо не просто будівлю, а символ епохи, свідчення того, як змінювалося наше місто. 

Нагадаємо, раніше ми писали про секрети будівництва Нового моста у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version