Site icon Наше Місто

Нові вікна та покрівля: як школи Дніпра готуються до навчального року

Вже зовсім скоро пролунає перший дзвоник у дніпровських школах. Журналісти «Нашого міста» побували у двох з них та на власні очі побачили, що в очікуванні учнів тут не сиділи склавши руки. За підтримки міської влади були виконані ремонті роботи, завдяки яким діти будуть навчатися у комфортних умовах.

Олена Світлична, директор дніпровської гімназії№ 62, підкреслює, що на першому місті під час підготовки до нового навчального року – створення безпечного освітнього середовища.

Зараз ми разом з департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради, з батьками готуємо приміщення нашого освітнього закладу до зустрічі з дітьми, – зазначає Олена Світлична. – Для цього у шкільному дворі, у тому числі на спортивному майданчику,  було видалено вісім аварійних дерев. Тепер про це можна не хвилюватися. А ще в нас була проблема в укритті – там ставали мокрими стіни. Міська рада допомогла нам, в укритті зроблено дуже якісне вимощення. Воно на краще змінило зовнішній вигляд нашого закладу, а стіни стали сухими.

Нещодавно у 62-й гімназії була ще одна велика проблема –  під час дощів протікала покрівля. Звісно, в таких умовах нормально проводити уроки було неможливо. Але тепер все добре – покрівля відремонтована.

Крім того, ми отримали дидактичні матеріали для навчання учнів 5-6 класів, – додає Олена Світлична. – Разом з батьками зробили косметичні ремонти у кабінетах, пофарбували центральний вхід. Дуже чекаємо на дітей!

Варто додати, що у гімназії № 62 є 27 класів, 20 з яких на очному навчанні, а 7 – на дистанційному. Загалом до закладу зараховані 727 дітей. Більшість з них дуже скучили за школою, тому вирішили навчатися офлайн. Укриття 62–ї гімназії розраховано на 365 осіб, через це діти будуть навчатися у дві зміни. До речі, в укритті також є парти, тож навчальний процес під час повітряної тривоги там може продовжуватися.  

Напередодні нового навчального року у гімназії № 62 були виконані планові ремонти покрівель загальною площею 147 квадратних метрів. А також комунальники зробили вимощення всього укриття площею 120 квадратних метрів. Про це повідомила  Валерія Нікіфорова, провідний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Також за кошти міської субвенції був закуплений дидактичний матеріал для школярів, – наголошує Валерія Нікіфорова. – Та прибрані аварійні дерева на подвір’ї. Взагалі ремонти робляться у різних навчальних закладах міста в три етапи. У першу чергу – там, де є більша площа, яку треба ремонтувати.  Майже во всіх них протягом року ми провели або планові, або аварійні роботи. При цьому аварійні ремонти  зараз робляться частіше. Найрозповсюджені причини –  протікання покрівлі або пошкодження, які спричинені рашистськими обстрілами.

Саме ракетні обстріли окупантів вже неодноразово ставали причиною пошкодження вікон у ліцеї № 120. За весь час повномасштабного вторгнення рф їх тут замінили вже біля 60.

На жаль, в нас було вже чимало «прильотів», – розповідає Юлія Швець , заступник директора з навчальної роботи ліцею № 120.  –   Через них постраждали вікна та вхідні двері запасного виходу. Зараз завдяки зусиллям міської влади все відремонтовано. В нашому закладі навчається приблизно 780 учнів. Цього року навчання буде відбуватися у дві зміни, при цьому частина дітей буде відвідувати уроки на базі 89-ї гімназії.

Фото Володимира Федорищева.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як будуть навчатися школярі та студенти у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version