Site icon Наше Місто

Модернізація та прорахунок різних сценаріїв: у Дніпрі вкладають десятки мільйонів гривень у підготовку до зими

Пілготовка до зими 2024-2025 у Дніпрі - Наше Місто

Незважаючи на складні часи, Дніпро продовжує активно готуватися до опалювального сезону. Як зазначив міський голова Борис Філатов, “Місто вкладає десятки мільйонів гривень у підготовку до опалювального сезону, який буде дуже складним. Сподіваюся, що, як і вся країна, ми пройдемо його з честю”, пише «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Для забезпечення стабільного теплопостачання в умовах можливих обстрілів та енергетичної кризи, у місті проводяться масштабні роботи з модернізації теплових мереж та встановлення нового обладнання. Так, в одній із котелень на правому березі, яка обслуговує 17 житлових будинків, школу та дитячий садок, вже встановлено два потужні італійські котли та горілки німецького виробництва. “Один котел у роботі, інший — у резерві. У разі великих морозів вмикається другий котел і вони працюють”, — пояснює начальник однієї з теплових дільниць Сергій.

Крім того, у місті перевіряють мережі, насосне обладнання та підключають генератори. Ці заходи дозволять забезпечити безперебійну роботу теплових мереж навіть у разі відключення електроенергії.

Незважаючи на масштабні підготовчі роботи, місто стикається з певними труднощами. Загальний борг мешканців за опалення сягає мільйонів гривень.

“Фінансове становище багатьох родин під час війни зрозуміле. Утім, якщо загальний борг людей за комунальні послуги зростатиме і надалі, місту буде складно продовжувати комплексні модернізації та тримати теплове господарство стійким до ворожих атак”, – зазначив мер.

Філатов закликав мешканців сплачувати за комунальні послуги, оскільки це дозволить місту продовжувати модернізацію теплових мереж та забезпечувати стабільне теплопостачання.

Дніпро робить все можливе для того, щоб забезпечити своїх мешканців теплом навіть у найскладніші часи. Однак, успішна підготовка до опалювального сезону залежить не тільки від зусиль міської влади, а й від свідомості кожного мешканця.

Нагадаємо, раніше ми писали: Прогнозів немає, є тільки сценарії: Борис Філатов про підготовку Дніпра до зими.

Категорія: Війна, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version