Site icon Наше Місто

Знову скандал у Дніпровській академії музики: хочуть звільнити ректора  Юрія Новікова

Декілька місяців тому у Дніпровській академії музики спалахнув скандал, про який повідомляло «Наше місто». Виникла загроза того, що через обмежене фінансування викладачам цього ЗВО, який підпорядковується Дніпропетровській обласній раді,  може не вистачити грошей на виплату зарплатні. Тоді питання вдалося вирішити. Але зараз знову склалася скандальна ситуація, яка, вочевидь, є продовженням попередньої.

Дмитро Логвин

Днями Дмитро Логвин – народний артист України, професор Дніпровської академії музики, засновник та керівник камерного оркестру «Пори року» – зробив допис на своїй сторінці у фейсбуці. У ньому видатний музикант повідомляє про те, що, скоріш за все, у новому навчальному році в академії музики буде новий ректор. І всіляко намагається цьому запобігти, звертаючись до голови Дніпропетровської облради Миколи Лукашука.

Звернутися до вас сьогодні змусила ситуація, що розпочалася цьогоріч і призвела до результату, який, безумовно, негативно позначиться на культурному житті нашої області, – пише Дмитро Логвин.  –  Йдеться про Дніпровську академію музики, де я  маю честь працювати понад 10 років. Очолює Академію її незмінний ректор, чудовий музикант, новатор, візіонер, заслужений діяч мистецтва України, професор Новіков Юрій Михайлович. Його ім’я добре відоме величезній кількості шанувальників і любителів музики більшості міст нашої області, нашої країни, а також видатним європейським музикантам, які на запрошення ректора академії приїздили до нашого міста, виступали в концертній залі, займалися зі студентами та назавжди ставали друзями Міжнародного фестивалю «Музика без меж», засновником і президентом якого є Юрій Михайлович Новіков.

І що ж? Учора (23.08.2024 – Авт. ) голова облради, Микола Лукашук, продовжив контракт, що закінчився, з ректором, який 20 років(!) очолює Академію, всього на… один тиждень! Так, це не помилка, саме на 7 днів, як написано в офіційному документі.

Юрій Новіков

Далі Дмитро Логвин закликає Миколу Лукашука завітати до академії музики, зустрітися з викладачами та студентами та дізнатися про їхню думку щодо роботи Юрія Новікова на посаді ректора. І не робити помилки, звільняючи його.

 Коментарі до допису Дмитра Логвина зі словами підтримки Юрія Новікова написали  президент благодійного фонду «Культурна столиця» Григорій Гельфер, відомі дніпровські музиканти скрипалька Ольга Кутакова, піаніст Гліб Адлуцький, органістка Надія Юрійчук. А також багато поважних музикантів з інших міст України, серед яких солістка Національної опери України Анжеліна Швачка, професор Одеської академії музики Василь Навротський та інші.

«Наше місто» буде стежити за розвитком подій.

Фото автора та з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Дніпровській академії музики виник скандал.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version