Skip to content

В Україні вводять електронну чергу на ендопротезування суглобів

В Україні вводять електронну чергу на ендопротезування суглобів

З січня 2025 року українці, які потребують заміни суглоба, отримають нові можливості. Міністерство охорони здоров’я України впроваджує електронну систему розподілу ендопротезів, яка покликана зробити процес отримання медичної допомоги більш прозорим, доступним та ефективним, пише «Наше місто» з посиланням на МОЗ.

Що це означає для пацієнтів

  • Прозорість: Кожен пацієнт зможе відстежити свою чергу онлайн та дізнатися точну дату операції.
  • Доступність: Електронна система забезпечить рівний доступ до якісного лікування для всіх українців, незалежно від місця проживання та соціального статусу.
  • Ефективність: Автоматизація процесу дозволить уникнути бюрократичних затримок та пришвидшити отримання необхідної медичної допомоги.
  • Безкоштовність: Пацієнти отримуватимуть ендопротези за рахунок державного бюджету.
В Україні вводять електронну чергу на ендопротезування суглобів

Як працюватиме система

Після консультації з лікарем та отримання направлення, пацієнт зможе самостійно або за допомогою лікаря подати заявку на включення до електронної черги. Система автоматично розподілятиме пацієнтів за медичними показаннями та датою подання заявки.

Чому це важливо

Проблема доступності ендопротезування в Україні була актуальною протягом багатьох років. Пацієнти часто стикалися з довгими чергами, необхідністю самостійно шукати імпланти та додатковими витратами. Нова система покликана вирішити ці проблеми та забезпечити пацієнтам якісну медичну допомогу.

Які виклики можуть виникнути

Впровадження будь-якої нової системи пов’язане з певними труднощами. Одним з можливих викликів може стати необхідність навчання медичного персоналу роботі з новою системою. Також важливо забезпечити стабільну роботу електронної платформи та захистити її від кібератак.

Що далі

Найближчим часом Міністерство охорони здоров’я проведе тестовий запуск системи та забезпечить навчання медичних працівників. Повноцінний запуск електронної черги запланований на січень 2025 року.

Впровадження електронної черги на ендопротези – це важливий крок у розвитку української системи охорони здоров’я. Ця ініціатива демонструє прагнення держави забезпечити своїм громадянам якісну та доступну медичну допомогу.

Читайте також: Навіщо дитині перевіряти зір перед школою: пояснення лікаря-офтальмолога.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: