Site icon Наше Місто

В Україні можуть зрости ціни на послуги таксі

В Україні можуть зрости ціни на таксі

Міністерство фінансів України розглядає можливість внесення змін до чинного законодавства, що стосуються регулювання діяльності онлайн-платформ, зокрема сервісів таксі. Передбачається уточнити поняття “онлайн-платформа”, запровадити нові правила звітності для таких платформ та переглянути податкові ставки. Ці заходи можуть призвести до зростання вартості послуг, які надаються через онлайн-платформи. Водночас, є ймовірність, що зміни до законодавства не будуть кардинальними. Про це розповів експерт з питань інфраструктури Владислав Притоманов в етері Громадського радіо, пише «Наше місто».

Європейська реформа електронної комерції значно розширила свої обрії, вийшовши за рамки традиційних служб таксі та доставки. Тепер вона стосується всіх онлайн-платформ, де здійснюється продаж товарів або послуг. Це означає, що крім добре відомих сервісів, таких як Uber, Bolt, Uklon та Glovo, під дію нової директиви потрапляють і гіганти світового рівня, як-от Amazon, eBay та Aliexpress. Ця ініціатива детально визначає, що вважати цифровою платформою та які правила звітування про доходи та операції повинні дотримуватися всі учасники ринку.

Як зміняться ціни на таксі

Фахівець припустив, що збільшення податку на 6% може спричинити підвищення цін на послуги не більше ніж на 10%. Такий прогноз ґрунтується на високому рівні конкуренції серед водіїв та прагненні платформ залучати нових працівників.

Однак, експерт Притоманов висловив сумнів щодо прийняття нових правил, зазначивши, що реформа оподаткування обговорюється вже тривалий час, але поки що не привела до значущих змін.

Раніше ми писали, в Україні ввели екстрені відключення світла: графіки не діють.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version