Skip to content

У Дніпрі виявили новий штам коронавірусу FLiRT: скільки випадків захворювання підтверджено

У Дніпрі виявили новий штам коронавірусу FLiRT: скільки випадків захворювання підтверджено

У Дніпропетровській області виявлено новий субваріант штаму Omicron під назвою FLiRT, який уже спричинив зростання захворюваності на COVID-19. Про це свідчать результати епідеміологічного моніторингу, – пише «Наше Місто» сайт обласного лабораторного центру МОЗ України.

Згідно з даними, загальна кількість випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) становила 6628, що на 2,7% більше порівняно з попереднім тижнем. Серед цих випадків COVID-19 припадає на 18%, а кількість зареєстрованих випадків коронавірусної інфекції зросла на 12,7%, досягнувши 1193 випадків. Летальних випадків не зафіксовано.

Особливу увагу привертає виявлення субваріанту FLiRT у п’яти хворих із Дніпропетровської області:

  • Хворих 18, 48 та 70 років виявили у Дніпрі
  • Одного 20 років – у Павлограді
  • Одного 42 років – у П’ятихатках

Згідно з Міністерством охорони здоров’я України, субваріант FLiRT штаму Omicron відомий своєю здатністю легше інфікувати людей зі зниженим імунітетом та уникати імунної відповіді. Хоча вакцинація не запобігає зараженню цим варіантом, вона залишається ефективною у зменшенні ризику важкого перебігу хвороби та ускладнень.

МОЗ України наголошує на необхідності дотримання профілактичних заходів та рекомендує вакцинацію для захисту від COVID-19, особливо для людей із групи ризику. У Дніпропетровській області доступна безкоштовна омікрон-специфічна вакцина виробництва Pfizer.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі стрімко зростає кількість хворих на COVID-19: де зробити щеплення.

Читайте також: Коронавірус повертається: яка ситуація із захворюваністю у Дніпрі.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: