Skip to content

У Дніпрі в Університеті третього віку з’явилась нова “спеціальність”

У Дніпрі в Університеті третього віку з'явилась нова "спеціальність"

В Університеті третього віку в Дніпрі запустили новий напрям занять із рукоділля, присвячений техніці печворк. Цей напрям було введено за численними проханнями учасників, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Печворк, який передбачає створення виробів з різнокольорових клаптиків тканини за принципом мозаїки, швидко набув популярності серед студентів.

«Із багатьох маленьких клаптиків робиться один великий за принципом мозаїки. Можна робити ковдри, покривала, сукні, спідниці, картини, штори тощо. Особливість цієї техніки у тому, що вона фантазійна для кожної людини. Це рукоділля неможливо зробити без швейної машини. Саме на занятті розповіла учасницям про цю техніку і навчила їх робити для неї декоративні шви. Вже вдома на різних виробах вони можуть це застосовувати», — розповіла викладачка з рукоділля Надія Трапезнікова.

Людмила Боякіна, яка вже п’ять років відвідує Університет третього віку, із задоволенням приєдналася до нової ініціативи.

«Дуже подобається займатися рукоділлям. Тому залюбки долучилася до нового напряму цих занять в УТВ. Вмію шити, вʼязати. Техніку печворк планую застосувати на різних виробах, аби прикрасити свою дачу. Дуже добре, що у місті є така чудова можливість цілком безкоштовно долучатися до чудових творчих занять», — каже пані Людмила.

Тетяна Слива, ще одна учасниця курсу, також висловила свої враження.

«Свого часу активно займалася рукоділлям. Залишилося багато муліне. Гадаю, що нову для себе техніку обовʼязково десь у домі застосую. А в цілому такі заняття дуже добре психологічно розвантажують. А ще — розширюють кругозір. Також це гарне спілкування у колі однодумців, після якого покращується настрій. Це так важливо у нинішні непрості часи».

Навчання техніки печворк проходить у рамах курсів із рукоділля.

Курс з печворку проводиться двічі на тиждень, і на нього вже записалося близько 50 осіб. За словами Карини Коденчук, провідної спеціалістки сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Карина Коденчук., планується відкриття нових груп та впровадження інших технік рукоділля, оскільки ці заняття дуже популярні серед учасників. Вони зазначають, що такі заняття заспокоюють і надихають.

Щоб стати учасником УТВ, потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копій паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності), ідентифікаційного номера та довідки ВПО. Усі документи потрібно принести за адресою: вул. Старокозацька, 40-Б.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі відбулись масштабні показові виступи учасників проєкту «Університет третього віку».

Читайте також: У Дніпрі студенти Університету третього віку вивчають польську мову.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: