Site icon Наше Місто

У Дніпрі помер відомий лікар, який довгий час керував різними медзакладами

У Дніпрі помер відомий лікар, який довгий час керував різними медзакладами

У Дніпрі на 88 році життя пішов з життя Володимир Прокопович Топка, видатний лікар, який зробив вагомий внесок у розвиток обласної та національної медицини. Його ім’я асоціюється з цілою епохою медичного прогресу та відданого служіння пацієнтам і професії, – пише «Наше Місто» з полиланням на фейсбук-сторінку КНП “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги” ДМР.

Володимир Прокопович залишиться в пам’яті багатьох як мудрий і чуйний керівник, людина, яка завжди була готова допомогти своїм колегам і близьким. Він був не лише Лікарем з великої літери, але й Педагогом, Наставником, Науковцем, який присвятив своє життя медичній справі.

Народився Володимир Прокопович 13 серпня 1937 року. У 1964 році закінчив педіатричний факультет Дніпропетровського державного медичного інституту. Свою кар’єру він розпочав у Кривому Розі як лікар-педіатр. Згодом обіймав посаду головного лікаря 16-ї міської лікарні, а в 1969 році захистив кандидатську дисертацію та отримав звання доцента.

Протягом своєї кар’єри Володимир Прокопович обіймав посаду головного лікаря “Лікарні швидкої медичної допомоги” у Дніпропетровську, керував Дніпропетровським обласним відділом охорони здоров’я, а також був директором Українського ДНДІ медико-соціальних проблем інвалідності. Його науковий доробок включає понад 180 друкованих робіт.

Співробітники лікарні швидкої медичної допомоги м. Дніпро висловили глибокі співчуття родині та друзям Володимира Прокоповича, зберігаючи в серцях світлу пам’ять про видатного керівника і яскраву особистість, яка посприяла розвитку медичної установи та невідкладної кардіологічної допомоги.

Прощання з Володимиром Прокоповичем відбудеться 27 серпня о 12:30 в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Дніпро.

Нагадаємо, раніше ми писали: Допомога невиліковним хворим: як у Дніпрі працює сучасне відділення паліативно-хоспісної допомоги.

Фото: КНП “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги” ДМР.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version