Site icon Наше Місто

Донька більше ніколи не обійме батька: на Курському напрямку загинув Герой з Дніпропетровщини

Донька більше ніколи не обійме батька: на Курському напрямку загинув Герой з Дніпропетровщини

Жорстока війна забирає життя відважних синів і доньок України, що встали на її захист заради нашого мирного майбутнього. У фейсбук-сторінці Вільногірської міської ради повідомили трагічну новину – на війні загинув Олександр Баратей, пише «Наше Місто».

19 серпня під час виконання бойового завдання в ході Курської операції загинув мешканець Вільногірської громади, солдат Збройних Сил України Олександр Борисович Баратей.

Олександр народився 26 липня 1997 року в селі Долинське П’ятихатського району Дніпропетровської області, яке нині входить до складу Саксаганської ОТГ Кам’янського району.

Після закінчення місцевої школи Олександр здобув професійну освіту в Західно-Дніпровському центрі професійно-технічної освіти. Працював у ТОВ «Склянний Альянс» у Вільногірську, де був налагоджувальником машин контролю, а також електриком на філії ВГМК АТ ОГХК. Повернувшись на скляне виробництво, зарекомендував себе як чуйна, доброзичлива людина і висококваліфікований фахівець, якого згадуватимуть його колеги та друзі.

У Вільногірську Олександр знайшов свою другу половинку – дружину Світлану. Разом вони виховували доньку Варвару.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Олександр не залишився осторонь. 8 травня 2024 року його призвали на військову службу. Після проходження військової підготовки він приєднався до 82-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Олександр Баратей, відомий під позивним «Каспер», віддав своє життя на полі бою в районі села Шептухівка Кореневського району Курської області, мужньо виконуючи свій обов’язок перед Україною.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім тим, хто колись знав захисника, справжнього патріота своєї країни, який самовіддано боронив нашу землю від російських загарбників до останнього подиху. Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять Герою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на війні загинув Герой з Дніпропетровської області Миколи Човпіло.

Фото: Вільногірська міська рада.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version