Skip to content

До України йде спека з Азії: яку погоду очікувати у Дніпрі

Ксенія Куземко

В Украину идет жара из Азии: какую погоду ожидать в Днепре

До завершення літнього періоду на території України очікується збереження високих температур повітря, місцями можлива спека. Істотних опадів протягом цього часу не прогнозується. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише «Наше місто».

“Впродовж найближчого тижня погодні умови у Східній Європі визначатимуться малорухомим антициклоном із центром над Середньою Волгою та областю зниженого тиску над Чорним морем”, – повідомив синоптик.

За його словами, на території України переважатиме вплив східних вітрів, які транспортуватимуть з центральноазіатського регіону суху та жарку повітряну масу.

Прогноз погоди на 24-28 серпня

За прогнозом синоптиків на вівторок, очікуються дощі з грозами на півдні Херсонської області, а також у гірських районах Карпат та Закарпаття. Решта території України залишиться сухою. Вітер буде переважно північно-східним, із середньою швидкістю 5-10 метрів за секунду. Однак, на південному сході країни та в Криму варто остерігатися сильних поривів вітру, що досягатимуть 17-22 метрів за секунду. Температура повітря вночі становитиме від +17 до +23 градусів за Цельсієм, а вдень – від +30 до +35 градусів. Виняток становитимуть Крим та Карпати, де буде дещо прохолодніше – від +21 до +26 градусів.

За прогнозами синоптиків, середа, 28 серпня, в Україні пройде без значних опадів. Однак, метеоролог Кібальчич попереджає про можливий шторм у північно-західній частині Чорного моря через активний циклон. Очікується, що швидкість вітру становитиме 7-12 метрів за секунду, а вдень у південних, центральних та східних областях пориви можуть досягати 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі очікується в межах +18…+23 градуси за Цельсієм, а вдень по всій країні прогнозують спекотну погоду з температурою +29…+34 градуси за Цельсієм.

Раніше ми писали, де у Дніпрі немає води через аварійні роботи та відключення світла станом на 10:00.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: