Site icon Наше Місто

Спека й грози: якою буде погода в Україні в останній тиждень літа

Спека й грози: якою буде погода в Україні в останній тиждень літа

З понеділка, 26 серпня, Україна знову відчує спеку, проте ця погода триматиметься недовго. Про це повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Олена Палагнюк в коментарі Фактам ICTV, – пише «Наше Місто».

До кінця наступного тижня температурний режим залишиться стабільним: вночі по всій Україні очікується температура від +14 до +20 °C (на півдні до +23 °C), а вдень стовпчики термометрів покажуть +26 до +32 °C.

Погода 26 серпня

На території України передбачається невелика хмарність без опадів. Проте на півдні Криму можливі короткочасні дощі та грози. Вітер переважно північно-східний, швидкість 3-8 м/с.

Температура в північних та західних областях вночі становитиме +13-18 °C, вдень +29-34 °C. На решті території вночі буде +17-22 °C, а вдень – спека до +35-38 °C.

Прогноз на 27-28 серпня

27 серпня вночі очікуються без опадів, вдень у південних, східних областях та на Прикарпатті. 28 серпня вночі в східних областях можливі короткочасні дощі, а вдень по Україні місцями пройдуть дощі та грози.

Температура вночі залишиться в межах +14-20 °C (на півдні до +23 °C), вдень очікується +26-32 °C.

Прогноз на 29-31 серпня

29 серпня в більшості регіонів України, а 30-31 серпня в західних областях, можливі короткочасні дощі та грози.

Раніше синоптики повідомили, що спека в Україні триватиме до кінця серпня, зниження температур очікується лише в останні дні місяця.

«Тобто сильної спеки вже не буде, для літа цілком нормальна температура. Ситуація в атмосфері не буде стійкою – у більшості областей антициклон, який впливав на погоду у вихідні 24-25 вересня, поступиться атмосферному фронту, тож чекаємо на опади, пов’язані саме із проходженням цього фронту. Він буде рухатися із південного сходу і поширюватиме свій вплив на більшу частину областей України», – наголошує Олена Палагнюк.

Нагадаємо, раніше ми писали: Безоплатна медична допомога у Дніпрі: що треба знати людині зі статусом ВПО.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version