Site icon Наше Місто

Навіщо дитині перевіряти зір перед школою: пояснення лікаря-офтальмолога

Навіщо дитині перевіряти зір перед школою: пояснення лікаря-офтальмолога

З початком навчального року дитячий зір зазнає значного навантаження через уроки та домашні завдання. Батьки школярів повинні бути особливо уважними до здоров’я очей своїх дітей і вчасно звертатися до офтальмолога, – пише «Наше Місто» з посиланням на ТСН.

За словами офтальмолога Володимира Мельника, із зростанням навантаження на зорову систему під час навчання, діти можуть зіткнутися з низкою проблем. Найпоширеніші з них – синдром сухого ока та короткозорість.

Під час взаємодії з екранами комп’ютерів і планшетів діти рідше кліпають, що призводить до недостатнього зволоження рогівки та розвитку синдрому сухого ока. Це викликає дискомфорт, сухість, почервоніння та погіршення зору.

Також спостерігається зростання випадків короткозорості, спричиненої надмірним використанням ґаджетів на близькій відстані від очей. Це призводить до перенапруження війкових м’язів і проблем із баченням на далекій відстані.

Щоб уникнути цих проблем, необхідно дотримуватися безпечної дистанції між очима та екранами: 50 см для комп’ютера та 30 см для смартфона. Також важливо перевірити зір перед початком навчального року. Офтальмологи можуть запропонувати різні методи лікування, включаючи окуляри, контактні лінзи, апаратне лікування та гімнастику для очей.

Здоровий зір забезпечує дитині можливість добре навчатися та почуватися комфортно, не відмовляючись від улюблених занять. Тому візит до офтальмолога перед початком навчального року є обов’язковим.

Нагадаємо, раніше ми писали: Навчальний рік 2024-2025: в Україні затвердили новий порядок організації освіти в умовах війни.

Читайте також: Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: скільки коштує зібрати учня в школу.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Фотогалерея

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version