Site icon Наше Місто

Художниця з Дніпра створює патріотичні хустки, які замовляють зірки та іноземці

художниця з Дніпра створює патріотичні хустки

Яскрава хустка здатна доповнити і навіть змінити будь-який образ і ніколи не вийде з моди, вважає дніпровська художниця Ната Чарівна, яка створює унікальні аксесуари, що прикрасять гардероб будь-якої жінки, пише “Наше місто”.

Художниця Ната Чарівна. Колаж: НМ

Хустка ніколи не вийде з моди, її можна носити і на голові, як бандану, і на шиї, і замість пояса, або прикрашати пояс, можна носити на руці і в’язати на сумочку, можна пов’язати і як квітку навколо шиї, існує дуже-дуже багато варіантів, – каже художниця.

Яскравий аксесуар. Колаж: НМ

Хустки нашої землячки носять співачки Наталя Могилевська, Геля Зозуля та Камалія, акторка Ганна Сагайдачна, телеведуча Соломія Вітвіцька. Їх купують клієнти з інших країн, навіть таких віддалених, як Австралія, США та Японія.

У співачки Камалії були побажання до хустки: вона полюбляє коней, найулюблениша її квітка – орхідея і крім того, вона хотіла, щоб були патріотичні кольори. І треба було з цих трьох вихідних даних робити хустку, – каже Ната Чарівна.

Хустки для Камалії. Колаж: НМ

Кожна хустка – це маленька історія, зашифрована в символах. Наприклад, “Соколи та бавовна” – це не просто малюнок, а відображення сучасної України: сили, стійкості та надії. 

Хустка «Соколи та бавовна» виконана в зелених, достатньо стриманих кольорах. Вона патріотична, але я її виконала з додаванням рослинних та геометричних символів. І її можна прочитати не тільки як нашу сьогоденність, вона може бути самостійна поза часом, – пояснює Ната Чарівна.

Хустка “Соколи та бавовна”. Колаж: НМ

Не менш патріотичною виглядає хустка “Дівчина та соняшники”, адже яскравий сонях – це символ України. Саме з цього сюжету і почалися хустки майстрині. “Дівчина та соняшники” – це картина, яку художниця написала ще на початку війни на останньому вільному полотні. Тоді були закриті магазини і навіть фарбою з Натою Чарівною поділилися інші художники. 

Під час дощу квітки соняшника дивляться один на одного. Бо вони дарують один одному світло та тепло. Так і ми повинні дарувати один одному турботу та любов, –  вважає Ната Чарівна.

Хустка “Дівчина та соняшники”. Колаж: НМ

Розуміння того, що картина може стати хусткою та унікальним аксесуаром, прийшло пізніше. Таким чином “Дівчина та соняшники” опинилися на шовку.

Для осені я буду створювати хустки з бавовни та друкувати на них принти, –  каже художниця. – Є такий запит від дівчат. Зараз хустка переживає часи популярності. Що стосується кольорів, то тут, на мій погляд, який відгукнеться. Кожна дівчина знає, яка її хустка, бо ми всі кольорозалежні. Є кольори, які ми не сприймаємо, а є такі, до яких ми тягнемось, і справа навіть не в моді, а в тому, що в нас є така потреба. Ми насичуємося, бо ми живемо, слава Богу, в кольоровому світі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як модні дизайнери Дніпра працюють під час війни та просувають Україну.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version