Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Великий історичний проєкт: як це було у Дніпрі. Рік 1991

Великий історичний проєкт: як це було у Дніпрі. Рік 1991

“Наше місто” розпочинає великий історичний проєкт “Дніпро. Як це було”. Рік за роком ми будемо розповідати про події, що відобразились на повсякденному житті кожного містянина та українця. Стартуємо з доленосного 1991-го, який вплинув на подальшу історію всього людства. Різке збідніння населення, карткова система, синьо-жовтий прапор над Дніпром, боротьба місцевої влади проти демократів, Україна – незалежна держава, відкриття єврейської школи у Дніпрі, ФК “Дніпро” – останній чемпіон СРСР, референдум про незалежність, остаточний крах радянської імперії.

В останній рік існування радянської імперії ще діяла планова економіка. Намагання переходу до ринку були половинчастими та закінчувались крахом. Гроші у людей ще були, але вони фактично перетворились на папір. Була введена карткова система. Дефіцит був на найнеобхідніші товари повсякденного вжитку. Їжа стала дефіцитом.

Головною “їжею” для тодішніх громадян була інформація. Люди прискіпливо стежили за бурхливою зміною суспільно-політичної ситуації. Головний політичний підсумок року: радянська імперія зазнала краху, на світовій мапі з’являються нові незалежні держави, що відмовились від комуністичного шляху розвитку. Попереду – важкі економічні реформи, покликані перевести господарський комплекс на ринкову систему взаємовідносин.

Докладніше – у нашому відео.

Раніше ми писали, де у Дніпрі розташовувався універмаг, який був крутішим за ЦУМ.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: