Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як би не закінчилася війна, Україна стане іншою: політичний експерт про відповідальність політиків

Як війна посилить відповідальність політиків - Наше Місто

Так виходить, що незалежність України – це ще не результат, а тільки процес.  Причому, поки що зусилля побудувати справедливе суспільство нагадують устремління до горизонту. Але, на думку експертів,війна посилить відповідальність політичних еліт. Про це повідомляє «Наше місто».

Зараз Україна веде війну за незалежність із рф, але при цьому її залежність від західних союзників критично зросла. На жаль, і сьогодні рівень корупції надзвичайно високий.

Як війна посилить відповідальність політиків - Наше Місто
Фото з фб-сторінки експерта

– Попередні покоління заклали підвалини для незалежності – ухвалили відповідну постанову, затвердили прекрасну демократичну Конституцію, але наступники очікуваних цілей не досягли, – зазначає Руслан Бортник, політичний експерт. – Причина в корумпованості та незрілості політичних еліт. Спочатку, отримавши у спадок багатющу країну, під час розподілу активів цієї країни зруйнували економіку. Потім зробили Україну залежною в політичній, освітній, гуманітарній сферах від зовнішніх втручань.

Але заважає нам не тільки корупція.

– На ситуацію в країні негативно вплинула і розділеність українського суспільства, продовження боротьби за гуманітарне домінування, – продовжує Руслан Бортник. – На жаль, ми й сьогодні бачимо спроби однієї частини суспільства нав’язати свої культурні та історичні цінності іншій її частині. Усе це на тлі зовнішньої агресії та тотальної корумпованості політичних еліт не викликає оптимізму в українців.

Але чи є привід для нехай і стриманого оптимізму? На думку співрозмовника, ситуацію змінить війна.

– Війна в будь-якому разі відіграє очищувальну роль, – резюмує політичний експерт. – Це кривава, шокова терапія для всього суспільства і всієї держави. Як би не закінчилася війна, Україна стане іншою. Обов’язково посилиться відповідальність політичних еліт перед народом, а самі люди більше цінуватимуть те, що мають. Тоді ми точно станемо незалежнішими.

Раніше ми писали про те, що чекає Дніпро та область на свято Незалежності.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: