Site icon Наше Місто

Незалежність – у головах. Це – ми самі: військовий про свято і реальні зміни

Звісно, за визнаними абсолютною більшістю держав юридичними нормами, Україна – незалежна і суверенна країна. Але фактично частину її захопив агресор і не просто захопив, а «узаконив», приєднавши до своєї імперії. І при цьому ми переганяємо російський газ у Західну Європу. Але ж повністю незалежних країн у світі взагалі не існує. Про це «Нашому місто» розповів Ігор Куликовський, офіцер ЗСУ, учасник бойових дій.

Сьогодні Україна веде війну з рф, але одночасно прокачує російський газ у країни Європи.

Фото из фб-страницы эксперта

– Що робити, повністю незалежних країн у світі взагалі не існує, – констатує Ігор Куликовський.   – Тому що є глобальна економіка, домовленості з іншими країнами. Хоча в нас війна з росією, ми продовжуємо виконувати договірні зобов’язання з перегону газу через газотранспортну систему з рф до Західної Європи. Було б логічно перекрити цю трубу, але не можемо цього зробити, оскільки вплутані в глобальну економіку. Це стосується не тільки газу, а й усього банківського сектору, фінансової системи, міжнародних перевезень і багато чого іншого. Щойно Україна укладає міжнародний договір, вона стає залежною від цього договору.

Війна вбиває українців, виснажує економіку, але захисники нашої країни зі зброєю в руках насамперед відстоюють національну незалежність.

– Фактично ми 30 років знищували країну корупцією, постколоніальним своїм менталітетом, неправильною дипломатією, – продовжує  військовослужбовець. – А сьогодні повторно здобуваємо незалежність, яку не змогли втримати після 1991 року. Скільки цей процес триватиме важко сказати. Війна вбиває економіку, погіршує демографічну ситуацію. Щодня гинуть наші захисники-герої. Тож говорити про реальні зміни можна буде через десятиліття. Багато в чому це залежить від усіх нас. Адже незалежність – у головах. Це – ми самі.

Раніше ми писали про те, що у ДніпроАртСтейдж розпочався великий проєкт до Дня Незалежності України.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version