Skip to content

Україна знову почне продавати електроенергію за кордон

Україна знову почне продавати електроенергію за кордон

З 25 серпня Україна відновить експорт електроенергії до Європи, завдяки профіциту потужності в енергосистемі. Про це повідомила пресслужба НЕК «Укренерго», – пише «Наше Місто».

За даними «Укренерго», зі зниженням спеки та ранковим падінням споживання електроенергії в п’ятницю, профіцит потужності став очевидним. Крім того, з планового ремонту повернувся енергоблок однієї з атомних електростанцій, що посилило балансування системи.

«Враховуючи економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Вже завтра буде проведений аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії» – зазначено у повідомленні.

Енергетики підкреслюють, що задля стабільної роботи енергосистеми кількість виробленої енергії повинна відповідати споживанню в кожну хвилину. Щоб уникнути аварій, є два можливих сценарії задля подолання профіциту:

  • обмеження генерації сонячних електростанцій
  • відновлення експорту в денні години.

Експорт електроенергії здійснюватиметься лише в періоди профіциту, коли активно працюють сонячні електростанції. У періоди пікового споживання, коли енергосистема потребує більше потужностей, експорт припинятиметься.

Нагадаємо, раніше ми писали: В «Укренерго» розповіли, чи надовго повернулися відключення світла.

Читайте також: В Україні з’явиться нова важлива професія: що відомо.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: