Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Де у Дніпрі розташовувався універмаг, який був крутішим за ЦУМ

Де в Дніпрі розташовувався універмаг, який був крутішим за ЦУМ

Універмаг – одна з основоположних локацій для радянської людини. Саме там можна було знайти шкіряну куртку на зиму, кришталеву вазу для сервізу та шведську стінку в залу. У Дніпрі звикли, що найбільш відвідуваним універмагом є ЦУМ, але чи завжди було так – читайте в матеріалі «Наше місто».

Універмаг «Славутич» урочисто відкрили 1971 року. У вересні 1974 року газети знову зашуміли з приводу «Славутича» – універмаг взяв перше місце «в соціалістичному змаганні серед торговельних підприємств» усього Союзу.

Універмаг мав  популярність не тільки у жителів свого мікрорайону, туди заходили відвідувачі з усього міста. Саме тут відкрили практику тематичних відділів, які охоплювали певну верству населення. Таким чином, тут з’явилися магазини «Все для жінок», «Все для чоловіків», «Все для дітей» та інші.

Зараз на місці універмагу стоїть ТЦ із такою ж назвою. У 2013 році провели реконструкцію торгово-офісного центру «Славутич». У результаті на нульовому рівні розташувався супермаркет Varus, зоотовари, іграшки, «Нова пошта», посуд, ломбард, обмін валют, хімчистка, ювелірна майстерня, біжутерія та кав’ярня. На першому поверсі розташувалася бутикова зона, другий і третій поверхи відвели для офісів, а четвертий зайняла школа перукарського мистецтва. Щоденний трафік оновленого ТЦ становить 7 – 8 тисяч відвідувачів у будній день і 5 – 6 тисяч у вихідні та святкові дні.

Раніше ми писали, які таємниці приховує пішохідний міст на Монастирський острів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: