Site icon Наше Місто

Безоплатна медична допомога у Дніпрі: що треба знати людині зі статусом ВПО

Безоплатна медична допомога у Дніпрі: що треба знати людині зі статусом ВПО

Російська агресія змусила мільйони українців шукати прихистку в інших регіонах країни, ставши внутрішньо переміщеними особами. Проте, незважаючи на зміну місця проживання, всі українці, без винятку, мають рівні права на отримання медичної допомоги. Держава забезпечує це через Програму медичних гарантій, яка передбачає широкий спектр безкоштовних медичних послуг для всіх громадян. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку КНП “Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги 8” ДМР.

Програма медичних гарантій включає всі основні види медичної допомоги:

А також безоплатні або з частковою доплатою ліки за програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Щоб отримати безкоштовну медичну допомогу, першим кроком завжди є звернення до лікаря первинної ланки: сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Незалежно від того, працює лікар у державній, приватній клініці чи як приватний підприємець, головне, щоб він мав укладений договір з Національною службою здоров’я України. Якщо ви тимчасово перебуваєте в іншому місті, ви також можете звернутися до найближчого медичного закладу з таким договором і укласти декларацію з лікарем.

Обираючи нового сімейного лікаря, вам не потрібно турбуватися про скасування попередньої декларації. Система автоматично все зробить за вас. Як тільки ви укладете нову декларацію, попередня стане неактивною.

Маючи декларацію з лікарем, ви отримуєте широкий спектр безкоштовних медичних послуг. Це включає в себе діагностику та профілактику хвороб, консультації щодо здорового способу життя, направлення до вузьких спеціалістів, електронні рецепти на ліки, вакцинацію, оформлення довідок та лікарняних. Все це значно спрощує процес отримання медичної допомоги та робить її доступнішою.

Без направлення внутрішньо переміщені особи можуть звертатися до: гінеколога, психіатра, нарколога, фтизіатра, педіатра, стоматолога.

Як знайти медзаклад із договором із НСЗУ?

Знайти найближчий медичний заклад або лікаря, який має договір із НСЗУ для надання окремих видів медичних послуг, можна:

Раніше ми писали, операції під час війни: як дніпровські лікарі цілодобово рятують поранених військових.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version