Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Ален Делон живе на картині дніпрянина: у художньому музеї відкрилась виставка «Ностальгія»

22 серпня в Дніпровському художньому музеї (вул. Шевченка, 21) відбулось відкриття виставки Сергія Фадєєва під назвою «Ностальгія». В експозиції представлено 19 картин. Журналістка «Нашого міста» побувала на цій події.

Більшу частину свого життя 66-річний Сергій Фадєєв займався підприємництвом. Але намагався приділяти час і живопису.

Протягом 30 років в мене було рекламне агентство у Краматорську, – розповідає Сергій Фадєєв. – Після початку великої війни я переїхав до Дніпра, до будинку моїх батьків. Зараз працюю у одній з бібліотек та займаюся живописом, коли є натхнення. Цю виставку я назвав «Ностальгія», бо дуже часто сумую за дитинством та юністю. Тими часами, коли все було попереду, коли було популярним французьке кіно.

Свої роботи Сергій Фадєєв зазвичай пише після того, як подивиться улюблені фільми. Під час процесу створення картин часто вмикає музику, яка йому подобається та дає натхнення. Серед улюбленців художника – Жан Габен, П’єр Рішар, Жан-Поль Бельмондо. І, звісно, Ален Делон, який нещодавно  відійшов у засвіти. Всі їх можна побачити на його картинах.

Також серед героїв – Лайза Міннеллі, Фредді Мерк’юрі, Лучано Паваротті. Але є й невпізнавані особистості, які від того не стали менш цікавими. Також на виставці можна побачити парк Лазаря Глоби – таким, яким він був в часи дитинства Сергія Фадєєва.

Фото автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Будинку мистецтв відкрилася виставка сучасного мистецтва.

 

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: