Site icon Наше Місто

Водить авто і доглядає виноградники: як реабілітаційний центр Дніпра допоміг військовому після втрати руки

Водить авто і доглядає виноградники: як реабілітаційний центр Дніпра допоміг військовому після втрати руки

Вадим, військовий, який втратив праву руку і майже повністю втратив функціональність лівої під час війни, успішно проходив реабілітацію у Дніпрі. Протягом семи місяців чоловік мріяв повернутися до своєї дачі, де доглядає за виноградниками, які вирощує вже дев’ять років. Історію його реабілітація розповіли журналісти ДніпроTV.

Вадим потрапив до реабілітаційного центру з серйозними травмами обох рук: ампутованою правою рукою та нейропатією лівої. Завдяки зусиллям мультидисциплінарної команди, він навчився самостійно їсти, керувати автомобілем і доглядати за виноградниками.

Перші успіхи Вадим відзначив особливою радістю: він отримав можливість самостійно харчуватися завдяки спеціально розробленому бандажу і ложці. Кожен етап реабілітації був сповнений мотивації, адже його головною метою було повернутися до догляду за виноградниками на дачі.

Вадим також вдосконалив свої навички водіння, адаптуючи автомобіль з автоматичною коробкою передач для своїх потреб. Сьогодні він успішно подорожує на дачу разом із родиною, що є підтвердженням його наполегливості та досягнень у реабілітації.

Вадим поділився, що йому важко керувати автомобілем однією рукою, але він продовжує працювати над цим і вдосконалює свої навички. Він висловив подяку всім лікарям і терапевтам, які допомогли йому повернутися до активного життя.

Нагадаємо, раніше ми писали, у Дніпрі хірург міської клінічної лікарні цілодобово рятує поранених захисників.

Читайте також: До 5-6 операцій на день без вихідних: і сторія лікаря-травматолога з Дніпра.

Фото: ДніпроTV.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version