Site icon Наше Місто

В МОЗ України зробили важливу заяву щодо обов’язкових щеплень перед дитсадком і школою

Вакцинація перед дитсадком і школою 2024 - Наше Місто

Новий навчальний рік вже на носі, а разом з ним – турботи про здоров’я наших дітей. Крім підготовки шкільних припасів, важливо подбати про їхню імунізацію. Для зарахування до освітнього закладу дитині необхідно пройти обов’язковий медогляд у сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, і отримати так звану «Довідку форма № 086/о», де, поміж іншого, вказується інформація про отримання дитиною профілактичних щеплень відповідно до віку за Національним календарем профілактичних щеплень, повідомляє «Наше місто» з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

Чому вакцинація – це важливо

Вакцинація – це найнадійніший спосіб захистити дітей від тяжких інфекційних хвороб, таких як кір, паротит, краснуха, кашлюк, дифтерія та поліомієліт. Щеплення допомагають створити колективний імунітет, що захищає не лише вакцинованих дітей, а й тих, хто з медичних причин не може бути щеплений.

Які щепленні необхідно зробити перед дитсадком

Діти, яких батьки планують віддати в дитячий садок, мають бути щеплені проти 10 хвороб: туберкульозу, гепатиту В (3 дози), кору, епідемічного паротиту, краснухи, кашлюку, дифтерії, правця (4 дози), поліомієліту (4 дози) та гемофільної інфекції (3 дози).

Які перед школою

Батькам першачків слід пам’ятати: на додачу до вже перелічених щеплень дитина в 6 років має отримати другу дозу проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, п’яту дозу – проти поліомієліту та проти дифтерії і правця. У 14 років дитина має отримати шосте щеплення проти поліомієліту, а в 16 – щеплення проти дифтерії та правця.Де і як вакцинувати дитину

Зверніться до свого сімейного лікаря або педіатра. Вони допоможуть скласти індивідуальний графік вакцинації, відповідно до віку дитини та її медичної карти. Усі необхідні вакцини надаються безкоштовно.

Що робити, якщо дитина пропустила деякі щеплення

Якщо ваша дитина з якихось причин не отримала всі необхідні щеплення вчасно, не хвилюйтеся. Зверніться до лікаря, який складе індивідуальний план вакцинації, щоб надолужити пропущені щеплення.

Важливо знати, що з 1 серпня в Україні триває кампанія щодо додаткових заходів з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця для груп населення, які пропустили планові щеплення в попередні роки, та яким необхідно їх надолужити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити перший клас для дитини святом: поради психолога з Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Освіта

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version