Site icon Наше Місто

Що і за скільки купують мешканці Дніпра для забезпечення домівок електроенергією (опитування)

Що і за скільки купують мешканці Дніпра для забезпечення домівок електроенергією (опитування)

У сучасних умовах нестабільного електропостачання дніпряни все частіше задумуються про придбання приладів, які можуть забезпечити електроенергію в разі відключень. Для когось це — питання комфорту, а для когось — необхідність, особливо якщо мова йде про роботу чи здоров’я. Журналісти “Нашого міста” вирішили дізнатися, які прилади для забезпечення електроенергією найбільш популярні серед жителів Дніпра, та які витрати вони готові понести для забезпечення стабільного електропостачання.

Після кількатижневої перерви в Україну знову повернулися відключення світла. Окрім того, за прогнозами енергетиків вони можуть тривати і взимку. Тож багато людей обирають для себе придбати прилади, які надаватимуть змогу мати світло, інтернет, енергію для підзарядки гаджетів тощо.

Більшість опитаних у Дніпрі розповідають, що підготувалися до відключень. Дехто закупив генератори ще у 2022 році, коли тільки починалися блекаути.

«Два роки тому, коли все тільки почалося, купив собі невеликий електроприлад для живлення холодильника звісно, на той час за один прилад довелося заплатити десь 40 тисяч гривень. Це дуже дороге, тому що тоді попит був на такі прилади», – каже В’ячеслав.

Дехто для комфорту обирає менш вартісні пристрої. Як до прикладу – зарядні станції.

«Взяв лише зарядну станцію і все. Вона обійшлася у 27 тисяч. Купили на той випадок, щоб можна було підключити холодильник, телевізор, вентилятор коли спека. Більше нічого не купляв», – сказав Артур.

Натомість є мешканці, які запаслися лише свічками та ліхтариками.

«Ні, свічки, ліхтарики різні. А такого серйозно поки не купували. Але ми поки й так обходилися нормально», – сказала пані Світлана.

Детальніше про пристрої, які обрали для себе дніпряни на випадок відключень світла – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відключення електроенергії в Україні: де оформити кредит на сонячні панелі та вітроустановки.

Читайте також: Врятувати холодильник і добути окріп: які енергоприлади допоможуть підготуватися до складної зими.

Категорія: Новини Дніпра, Опитування, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version