Skip to content

Під час перерв між навчаннями проводить лекції з історії України: історія військового з ТрО Дніпра

Під час перерв між навчаннями проводить лекції з історії України: історія військового з ТрО Дніпра

У 128-й окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ служить військовослужбовець, відомий серед побратимів під позивним «Доцент». На передовій його легко впізнати не лише за автоматом з написом «Доцент», але й за тим, що при знайомстві він представляється саме так. Лише згодом він уточнює, що його звати Дмитро. Історію захисника розповіли у фейсбук-сторінці бригади, пише «Наше Місто».

Дехто з ветеранів, які також приєдналися до бригади добровольцями, спочатку сприймали цей позивний за кримінальне прізвисько, запитуючи про його «довоєнний бойовий шлях». Яким же було їхнє здивування, коли з’ясувалося, що «Доцент» – це справжній доцент, кандидат історичних наук.

Під час перерв між навчаннями проводить лекції з історії України: історія військового з ТрО Дніпра

Спеціалізація Дмитра – історія Південної України 18-19 століть. Під час перерв між навчаннями він часто проводить захоплюючі дискусії з побратимами, які нерідко перетворюються на міні-лекції з історії України. За його словами, історія є надзвичайно цікавою темою, і це відчувають навіть ті, хто пропустив багато в школі.

Інколи лекції Доцента перетворюються на дебати, адже серед новачків бригади з’явилися й інші викладачі історії. Це змушує його ретельно перевіряти свої знання перед кожною новою дискусією. Недавно під час розповіді про дослідження ДНК українців, Дмитро згадав, що командир роти є професійним біологом, і це додатково стимулювало його бути максимально точним у своїх твердженнях.

Жарт про те, що на двох українців припадає три освіти, тут підтверджується щодня. У складі 128-ї бригади служать різні фахівці: від істориків до біологів. Після таких лекцій всі залишаються задоволеними, адже усвідомлення власної історії підвищує цінність того, що ці військові роблять для своєї країни сьогодні.

Напомним, ранее мы писали: После тяжелого ранения и долгой реабилитации снова стал на защиту страны: история военного из ТрО Днепра.

Читайте также: Слезы людей на освобожденных территориях и эмоции военных: история 233-го днепровского батальона.

Фото: фейсбук-сторінка 128-ї окремої бригади ТрО ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: