Site icon Наше Місто

У Мінсоцполітики розповіли, чи підвищуватимуть пенсійний вік в Україні

У Мінсоцполітики розповіли, чи підвищуватимуть пенсійний вік в Україні

Українська влада заявляє про відсутність планів щодо підвищення пенсійного віку. Водночас, держава зосередиться на створенні сприятливих умов для того, аби громадяни України могли працювати довше. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міністра соціальної політики Оксану Жолнович.

“Ні, ми не будемо збільшувати пенсійний вік. Стандарт, закладений в 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це – непоганий варіант”, – сказала вона.

У міністерстві зазначають, що хочуть допомогти людям старшого віку не випадати з трудового життя. Для цього планують організувати навчання, де люди зможуть оновити свої знання та навчитися чогось нового, наприклад, користуватися комп’ютером. Головна ідея – щоб люди старшого віку могли працювати якомога довше.

“Людина у 65 років – це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, має гарні можливості робити внесок в економіку і чудовий досвід. Враховуючи ці обставини, нам потрібно створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи, і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс”, – сказала голова Мінсоцполітики.

Раніше ми писали, соціальна пенсія: який її розмір та хто може отримати у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version