Skip to content

Плюс майже 400 млн грн: у Дніпрі збільшено фінансування муніципальної програми щодо сприяння Силам оборони

Плюс майже 400 млн грн: у Дніпрі збільшено фінансування муніципальної програми щодо сприяння Силам оборони

Дніпро продовжує надавати системну підтримку Силам оборони України. Порівняно з планом міського бюджету-2024, затвердженого наприкінці 2023 року, значно збільшено витрати на допомогу нашим захисникам, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.  

Як повідомив секретар міської ради Олександр Санжара, фінансування міської програми підтримки Збройних Сил України суттєво зросло. Зараз воно становить 745 мільйонів гривень, що на 396 мільйонів більше, ніж планувалося на початку року. Це свідчить про те, що місто Дніпро продовжує активно допомагати нашим захисникам.

За його словами, на 193 мільйони гривень збільшено суму для придбання безпілотних літальних апаратів, і тепер вона становить 243 мільйони гривень.

«Зросли витрати на придбання комп’ютерного, телевізійного, оптичного, навігаційного та іншого обладнання для військових. Зараз сума цих витрат становить майже 29 млн грн. Видатки на придбання автомобілів і квадроциклів збільшено майже впʼятеро (на 90 млн грн) і дорівнюють нині 115 млн грн. Видатки на придбання бетонних виробів, залізобетонних споруд, укриттів також збільшено майже у пʼять разів (на 101 млн грн). І зараз дорівнюють 114 млн грн. На придбання фортифікаційних споруд, блок-перекриттів теж зросли видатки, які нині становлять 42 млн грн. З початку нинішнього року місто вже перерахувало пряму субвенцію Силам оборони через обласний бюджет та бюджет військової адміністрації у загальній сумі 178 млн грн, із них 56 млн грн — до державного бюджету і 122 млн грн — обласного. Вдячні нашим захисникам, завдяки яким можемо відзначати прийдешнє свято – День Незалежності України», — підкреслив Олександр Санжара.

Нагадаємо, раніше ми писали: Сесія міськради Дніпра: навчальний рік по-новому у дитсадках та 1,8 млрд на підтримку ЗСУ.

Читайте також: У Дніпрі дитсадки переводять на змішаний формат навчання.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: