Site icon Наше Місто

Куди піти у Дніпрі 21 серпня

Сьогодні, 21 серпня, Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму. Віряни вшановують пам’ять святого апостола Тадея. До Нового року залишилося 132 дні. 21 серпня 2024 року — середа. 910-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні – дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Драма “Піди, і випий море”

Неймовірно цікава та незвична інтерпретація відомої п’єси бразильського драматурга Гільєрмо Фігейредо (золота медаль за кращу драматургію 1963 року). 

Театральне дійство насичене гумором, дотепністю та мудрістю відшліфовану часом та блискучими акторськими роботами самого високого ґатунку.

Багатий работоргівець Ксанф уявив себе великим поетом і філософом, купив своїй дружині, красуні Клеї, подарунок – “найпотворнішого раба у всій Греції”, один погляд на якого викликає сльози і огиду. 

Проходить зовсім трохи часу і господарі вже не уявляють свого життя без дотепного і винахідливого вигадника байок. Клея закохана в Езопа і готова заради нього залишити чоловіка, але Езопу потрібна лише свобода. Раб не тільки тішить розум господаря кумедними байками і історіями, але і допомагає йому виплутатися з ситуацій, які загрожують ганьбою. 

Якось раз в будинку у Ксанфа з’явився гість з Афін, стоїк по імені Агностос. Господар і гість випили вина і на п’яну голову Ксанф пообіцяв Агностосу випити море. Мало того, що пообіцяв, ще й підписав папір, де заклав під своє слово будинок і все майно. На наступний день прийшов час виконувати обіцянку. Ксанф кидається до Езопа і благає раба допомогти. В обмін на свободу Езоп погоджується врятувати господаря. Однак обіцяне не так легко отримати. Але ставши вільним знаменитому байкарю ще доведеться зробити найголовніший вибір: померти вільною людиною або жити рабом…

Це зворушлива історія, яка нікого не залишає байдужим, поєднана з блискучим гумором!

Де і коли: 18:00 у Драмікомі, просп. Дмитра Яворницького, 97, 150-800 грн

Всеукраїнська виставка сучасного мистецтва “Практики CONTEMPORARY 2.0” 

У Дніпрі, в Будинку мистецтв, проходить всеукраїнська виставка “Практики CONTEMPORARY 2.0”. На ній представили 84 роботи 32-х авторів з Дніпра, Києва, Харкова, Кам’янського, Хмельницького, Львівщини та Полтавщини. До участі запросили митців-аматорів, які створюють роботи в незвичних техніках, експериментують з формами та матеріалами тощо, кажуть організатори.

Де і коли: 10:00-19:00 у Будинку мистецтв, вул. Філософська, 23, вхід вільний

Програма “Від Землі до всесвіту”

Що ми побачимо, якщо відправимось за межі Сонячної системи? Зірки, яскраві туманності та неймовірну нескінченність галактик. Це приголомшлива подорож у часі та просторі, яка занурить вас у захопливу комбінацію видовищ і звуків Всесвіту, які нам відкрила наука.

Де і коли: 19:00 у Планетарії, Крутогірний узвіз, 10, 170-320 грн

Фото з відкритих джерел

Раніше ми розповідали, що видно з колеса огляду на Монастирському острові у Дніпрі

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version