Site icon Наше Місто

Коронавірус повертається: яка ситуація із захворюваністю у Дніпрі

Коронавірус у Дніпрі

У Дніпрі почастішали випадки захворювання населення Ковід-19. За даними Тетяни Мартиненко, головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я ДМР, лише за тиждень кількість хворих зросла на 36%. Подробиці – у матеріалі «Наше місто».

Тетяна Мартиненко – головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення ДМР

– За минулий тиждень було зареєстровано 495 випадків, – повідомила Тетяна Мартиненко – головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення ДМР. – Переважна більшість – дорослі, близько 90%. Госпіталізація пацієнтів до закладів охорони здоров’я Дніпра не збільшилась, за тиждень госпіталізували 98 людей. Смертельних випадків не зафіксовано.

Однак нового штаму FLiRT, про який так багато говорять останнім часом, у Дніпрі поки що не виявлено.

лікар-інфекціоніст міської лікарні

-Ми зі спеціалістами обласного центру профілактики та контролю захворювань з’ясували, що на території Дніпра ще немає нового штаму, – сказав лікар-інфекціоніст Микола. – У нас поки що є штам «Омікрон» та підштам «Джена». Зараз пацієнти звертаються з такими симптомами: нежить, біль та першіння в горлі, біль у м’язах, очах, підвищення температури тіла. Це може призвести до бронхіту чи пневмонії. Тому раджу одразу звертатися до сімейного лікаря. За потреби він направить до інших фахівців або до стаціонару.

За словами Тетяни Мартиненко, новий штам не має специфічних симптомів. Вони такі, як і в інших варіантах Омікрона. Також немає підтвердження того, що він заразніший.

-Всі заклади охорони здоров’я підписали договори з НСЗУ та надають медичну допомогу пацієнтам з інфекційними хворобами згідно з пакетами  НСЗУ безкоштовно, – наголосила Тетяна Мартиненко. – Усі лікарні оснащені обладнанням. Воно було закуплено коштом міського бюджету ще на початку епідемії Ковід-19. Установи охорони здоров’я оновлюють запас медикаментів, деззасобів, засобів індивідуального захисту.

Незважаючи на зростання кількості випадків Ковід-19, медична система Дніпра готова до викликів. Однак, щоб уникнути поширення інфекції, важливо дотримуватись рекомендацій лікарів та правил гігієни.

Фото: Володимира Федорищева, МОЗ.

Читайте також: Володимир Зеленський відвідав Дніпро і область: що відомо про цілі візиту.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version