Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Європейський стрітфуд на Зразковій: у Дніпрі підприємець з Донбасу дивує вуличною їжею

У Дніпрі підприємець з Донбасу дивує вуличною їжею - Наше Місто

Дніпро прийняло з початку повноштабного вторгнення значну кількість релокованого бізнесу. Переважна більшість з них переїхала з міст Краматорськ, Маріуполь, Харків, Покровськ, Слов’янськ, Лисичанськ та Сєверодонецьк, Дружківка та ін. Всього за державної програмою релокації до Дніпра переїхало 56 підприємств, частина з яких вже успішно працюють. Крім того, адаптувалися до життя на новому місці і відкрили свій бізнес сотні підприємців, як, наприклад, Віктор Місюля з Костянтинівки. Навесні 2023 року він разом зі своїм другом і бізнес-партнером Олександром відкрив на лівому березі заклад вуличної їжі у європейському форматі STREET FOOD «ASVIK». Як за підтримки місцевої влади та державних грантів ставав на ноги у Дніпрі та про що мріє у майбутньому, Віктор Місюля розповів журналістам «Наше місто».

«Я родом з Костянтинівки, але останні 10 років працював у Краматорську. 13 років життя присвятив банківській справі, у тому числі на керівних посадах. Багато подорожував Європою, цікавився вуличною їжею. З 2019 року мріяв відкрити власний заклад якісної вуличної їжі в Україні, для нашого населення. Коли почалася повномасштабна війна, перебрався у Дніпро, проте мрію не кинув. За підтримки спеціалістів управління регуляторної політики та розвитку підприємництва Департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради отримав грант по державній програмі «Власна справа» на 250 тис. грн. Звісно, цих коштів було замало, і мій друг і бізнес-партнер Олександр додав більшу частину», – розказав Віктор.

Ресторан швидкого харчування STREET FOOD «ASVIK» відчинив свої двері для дніпрян і гостей міста у березні 2023 року і вже півтора року успішно працює на ринку «Зразковий». Цей заклад унікальний завдяки своєму меню. Тут можна скуштувати справжню італійську піцу діаметром від 30 до 50 см, гігантські французькі круасани-сендвічі, грецький гірос – різновид якісної шаверми, українські млинці дуже великих розмірів, справжній португальський десерт «Паштел-де-ната» та португальські бургери Bifana & Prego зі свіжоспеченою булкою та свиним чи яловичим стейком всередині. Віктор Місюля говорить, що подібні страви у Дніпрі важко знайти навіть у найдорожчих ресторанах.

«Завдяки унікальним стравам вуличної їжі з різних європейських країн, які поєднані в одному закладі. Це ресторанні страви, які мають дуже високу якість, яка суттєво відрізняється він конкурентів. Також деякі страви в місті виготовляємо тільки ми. Вони не доступні в інших закладах. Також ми маємо великий радіус доставки наших страв, що дає змогу їх куштувати більшої кількості клієнтів», – додав з гордістю підприємець.

У Дніпрі підприємець з Донбасу дивує вуличною їжею - Наше Місто

В планах Віктора масштабування бізнесу через франчайзинг, що може включати нові локації з розширеним меню. Для цього він і надалі хоче брати участь у різних грантових програмах.

Заступниця начальника управління регуляторної політики та розвитку підприємництва Департаменту правового забезпечення міськради Ольга Мороз розповіла, що у Дніпрі підприємства, які релокувалися, отримують різноманітну підтримку від місцевої влади.

У Дніпрі підприємець з Донбасу дивує вуличною їжею - Наше Місто

«Ми організовуємо освітні заходи для підприємців, щоб допомогти їм адаптуватися до нових умов. Відкрили Центр підтримки бізнесу, де можна отримати консультації щодо відкриття власної справи та отримання мікрогрантів і т.ін. За останні 7 місяців релоковані підприємства сплатили до бюджету Дніпра близько 12 млн грн податку на доходи фізичних осіб. А успішний приклад Віктора Місюлі демонструє, як симбіоз зусиль місцевої та державної влади і фізичної особи – підприємця здатен допомогти людині стати на ноги на новому місці, забезпечувати себе і платити податки в бюджет», – відмітила вона.

Довідково: Центр підтримки бізнесу у Дніпрі працює за адресою: проспект Слобожанський, 8, перший поверх, сектор С, з понеділка по четвер з 9.00 до 17.00, в п’ятницю з 9.00 до 15.45. Перерва з 13.00 до 13.45.

Фото: Володимир Федорищев.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: