Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Флотилія юних моряків: як Дніпро виховував майбутніх капітанів

Флотилія юних моряків: як Дніпро виховував майбутніх капітанів

Дніпровська дитяча флотилія, яка вже 60 років виховує майбутніх мореплавців і капітанів, продовжує свою історію. Дізнайтеся, як на березі Дніпра виникла ідея створення цієї унікальної школи юних моряків, і як вона пройшла шлях від невеликого буксира до легендарного флоту, пише «Наше місто».

Понад півстоліття тому, на вулиці Володимира Мономаха, в історичній будівлі народилася одна з найбільш значущих ініціатив для юнаків та дівчат Дніпра — Дитяча флотилія. Ідея її створення належала відставному офіцеру Військово-морського флоту Володимиру Дніпровському, котрий у 1960 році запропонував цей проєкт міській владі. Пропозицію сприйняли з ентузіазмом, і вже невдовзі почалися роботи зі створення флотилії.

У 1965 році перші курсанти Дитячої флотилії розпочали своє навчання. Вихованці закладу вивчали основи морської справи, дисципліну та навички, необхідні для життя на воді. Наприкінці кожного півріччя курсанти складали заліки, що визначали їхню готовність до літньої корабельної практики.

Проте, з часом, флотилія втратила частину своїх кораблів. На сьогодні єдиний буксир, що залишився у її розпорядженні, стоїть напівзатоплений. Однак надія на відновлення залишається. У 2021 році Геннадій Корбан передав на баланс міста одну зі своїх яхт для потреб Дитячої флотилії. Чи вдалося переобладнати її під навчальне судно і де вона зараз знаходиться, поки що невідомо.

Попри всі труднощі, флотилія продовжує існувати, виховуючи нове покоління моряків. З 2017 року флотилія працює на базі Палацу молоді та юнацтва. Хоча сучасні умови значно відрізняються від тих, що були на початку її створення, дух флотилії залишається незмінним, як і бажання молоді осягати морське ремесло.

Раніше ми писали, сльози людей на звільнених територіях та емоції військових: історія 233-го дніпровського батальйону.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: