Site icon Наше Місто

Черги на житло: у Дніпрі не вистачає квартир для оренди

У Дніпрі спостерігається дефіцит житла для оренди. Великий потік людей, які вимушено покинули свої домівки у прифронтових населених пунктах, створив значний дисбаланс між попитом та пропозицією на дніпровському ринку нерухомості. Про це пише “Наше місто”.

Попит на оренду житла у Дніпрі значно виріс ще у перший рік війни. Сюди втікали від бойових дій люди з Донбасу, Харківщини, Херсонщини. Це призвело до зростання цін та обмеження пропозиції. А зараз додався потік біженців з Покровська.

У нас немає об’єктів для оренди. Запитів сотні. До нас їде не лише Покровськ, а й люди з населених пунктів навколо нього, – розповідає ріелтор Надія Вольська.

Люди тікають від війни цілими родинами та забирають з собою тварин. Саме це зводить до мінімуму шанси знайти житло для оренди.

Оскільки попит вище за пропозицію, то родинам з маленькими дітьми, тваринами та людям похилого віку знайти житло найважче, – розповідає ріелтор.

Ринок оренди житла у Дніпрі зараз обмежений і ті об’єкти, які потрапляють на ринок оренди здаються упродовж доби.

Ось у мене зараз є однушка із свіжим ремонтом, не новомодним. Квартира на першому поверсі за 9 тисяч гривень, і на неї багато претендентів. Так що власники житла можуть обирати з потенційних орендарів найкращий варіант для себе, – додає Надія Вольська.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі шукають житло, щоб вижити взимку. 

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version