Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Безхатченки з Дніпра поїхали жити за кордон

Безхатченки з Дніпра поїхали жити за кордон

Бездомні дніпряни, які знайшли прихисток у міському центрі соціальної допомоги, отримали шанс на нове життя. Вони вирушили за кордон, де їх очікує безпека, стабільність і можливість почати все спочатку. Цей крок став результатом тривалої підготовки та співпраці з благодійними фондами. Детальніше повідомляє «Наше місто» з посиланням на Департамент соцполітики ДМР.

Для бездомних це не просто переїзд, а справжня трансформація. Пан Ігор, який втратив кінцівку, але завдяки центру отримав протез, з оптимізмом дивиться в майбутнє.

Ігор з оптимізмом дивиться в майбутнє.

– Все зібрав, все добре. Дуже вдячний усім, хто до цього причетний, хто допомагає таким, як я. Особливих очікувань не маю – подивимось!

Таке переселення відбувається в рамках співпраці центру з БО БФ “СХІД SOS”. За їхньої підтримки група підопічних з інвалідністю відправилася до Естонії.

Сергій Соломаха – завідувач відділення для бездомних осіб

– Це був доволі тривалий процес, – каже Сергій Соломаха – завідувач відділення для бездомних осіб, – відновлення українських паспортів, оформлення закордонних, проходження медичного обстеження. Також чекали згоду приймаючої сторони.

Як розповів пан Сергій, механізм розселення наших підопічних нагадуватиме норвезьку модель: спочатку тимчасове розміщення в таборі для біженців, а потім інтеграція в одну з комун.

Євгеній Поянський, волонтер БО БФ “СХІД SOS”.

– Ми вже не перший рік співпрацюємо із закордонними благодійними організаціями, – зазначив Євгеній Поянський, волонтер БО БФ “СХІД SOS”. – Це і Норвегія, і Данія, і Німеччина, і Естонія. Наші партнери забирають людей на кордоні і везуть до країни призначення. Ми ж у свою чергу тримаємо зв’язок з усіма нашими підопічними.

За словами організаторів, скандинавські країни вже давно відкрили свої двері для українців, що постраждали від війни. Тепер до них додалася і Естонія.

Фото: НМ, департамент соцполітики.

Читайте також: Черги на житло: у Дніпрі не вистачає квартир для оренди.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: