Skip to content

В «Укренерго» розповіли, чи надовго повернулися відключення світла

В «Укренерго» розповіли, чи на надовго повернулися відключення світла

Протягом кількох останніх днів в Україні знову почали застосовувати графіки відключення електроенергії у вечірні години. В Укренерго пояснили, що призвело до такого рішення та чи варто очікувати тривалої дії обмежень, – пише «Наше Місто» з посиланням на 24 канал.

Останні тижні в Україні не було необхідності в обмеженнях електропостачання, але нещодавно ситуація змінилася. За словами представників Укренерго, причина полягає у значному підвищенні температури, що призвело до зростання споживання електроенергії. Як наслідок, енергосистема почала відчувати дефіцит потужності.

В Укренерго наголосили, що наразі уникнути відключень не вдасться, адже дефіцит електроенергії став результатом масованих атак на енергетичні об’єкти України, здійснених російськими військовими у період з березня по червень 2024 року. Пошкодження та руйнування теплових і гідроелектростанцій призвели до втрати 9 гігаватів потужності, які поки вдалося відновити лише частково.

«Втрачені 9 гігаватів потужності зруйнованих або пошкоджених теплових і гідроелектростанцій поки вдалося відновити лише частково», – сказали у компанії.

У компанії також закликали громадян використовувати електроприлади максимально економно, особливо у вечірні години, щоб допомогти збалансувати навантаження на енергосистему та уникнути додаткових відключень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як у Дніпрі підприємці розвивають бізнес завдяки державним грантам.

Читайте також: Дніпропетровська філія «Газмережі» зробила важливу заяву щодо сплати за розподіл газу.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: