Skip to content

У Дніпрі видали понад 5 тисяч безкоштовних наборів продуктів харчування для ВПО

У Дніпрі видали понад 5 тисяч безкоштовних наборів продуктів харчування для ВПО

Вимушені переселенці, які знайшли прихисток у Дніпрі, щомісяця отримують безкоштовну гуманітарну допомогу у вигляді різноманітних продуктів харчування. Ці набори, придбані за кошти міського бюджету, містять як консерви та готові страви, так і продукти для самостійного приготування їжі, такі як крупи, макарони та солодкі добавки, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Загалом у наборах для ВПО містяться консерви рибні або печінковий паштет, готові перші та другі страви з тушкованим м’ясом, чай, кава, цукор, вермішель швидкого приготування, галети, мед, джем.

Право на щомісячну фінансову підтримку від міста мають внутрішньо переміщені особи, які зареєструвалися в Дніпрі після 24 лютого 2022 року та проживають у місцях тимчасового компактного проживання. До цієї категорії належать:

  • особи похилого віку;
  • особи з інвалідністю;
  • матері з дітьми;
  • законні представники, що супроводжують малолітню дитину, недієздатну особу або особу, дієздатність якої обмежена;
  • діти віком від 3-х до 18 років.

Переселенка Олена Марчак, яка родом з Донеччини, наразі мешкає у Дніпрі. Жінка вже не вперше отримує продуктовий набір.

«Гарні набори, усього вдосталь. Є такі продукти, що не псуються швидко. Це зараз важливо, оскільки ще вимикають світло. А з цих продуктів можна швидко зробити страви. Словом, дуже зручно. Вдячні за таку підтримку», — ділиться пані Олена.

Юлія Борисенко теж родом з Донецької області. Сьогодні вона вперше отримала три продуктові набори: для себе та двох дітей.

«Приємно була вражена такими великими продуктовими пакунками. Приємно, що у місті допомагають переселенцям. У непрості часи будь-яка допомога цінна!» — підкреслила пані Юлія.

Як повідомила головна спеціалістка департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Поліна Двері, станом на сьогоднішній день понад 5 тисяч продуктових наборів було надано внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток у Дніпрі.

«У серпні такі продуктові набори по місту отримають більше ніж 1 100  ВПО. Сьогодні у Дніпровському міському центрі соціальних служб та місцях тимчасового компактного проживання продуктові набори видали 73 особам. Для отримання таких наборів потрібно звернутися до управління соцзахисту населення за місцем проживання, подати відповідну заяву, надати паспорт, ідентифікаційний код та довідку внутрішньо переміщеної особи. Якщо є дитина — свідоцтво про її народження. Особи, які перемістилися до Дніпра та вперше звернулися для отримання довідки ВПО, проживають у МТКП та не належать до зазначених категорій, отримують набір продуктів харчування одноразово», — зазначила Поліна Дверій.

Також продуктові набори видають ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах та отримують соціальні послуги Дніпровського міського центру соціальних служб.

«Набори продуктів харчування видають раз на місяць сімʼям ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах на підставі їхньої письмової заяви. У разі необхідності родина може отримувати набори упродовж трьох місяців. У середньому місячна потреба становить 70-75 продуктових наборів.

Загалом з березня 2024 року центр вже надав 422 набори продуктів харчування родинам ВПО. Такі сімʼї потребують підтримки і допомоги, зокрема й у вигляді продуктів харчування. Роботу цю продовжуватимемо», — додала фахівчиня соціальної роботи Дніпровського міського центру соціальних служб Ольга Кохан.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі видали понад 4 тис. безкоштовних продуктових наборів для ВПО.

Читайте також: Допомога переселенцям від міста: у Дніпрі триває видача продуктових наборів.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Важливо, Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: