Skip to content

Пенсії в Україні 2024: хто отримає надбавку у вересні

Пенсії в Україні 2024: хто отримає надбавку у вересні

Українські пенсіонери віком від 70 років можуть отримати щомісячну надбавку до пенсії. Тож декого у вересні очікує підвищення пенсій, – пише «Наше Місто».

Відповідно до українського законодавства, пенсіонери, які досягли 70-річного віку, мають право на щомісячну надбавку у розмірі 300 гривень. Однак, ключовою умовою для отримання цієї доплати є те, що загальний розмір щомісячної пенсійної виплати не повинен перевищувати 10,34 тис. гривень.

Надбавка нараховуватиметься щомісяця, починаючи з дати народження особи після досягнення нею 70 років. Варто зазначити, що в перший місяць право на отримання цієї суми може бути реалізовано частково, оскільки нарахування відбуватиметься не з початку календарного місяця, а саме з дати народження.

Доплати для пенсіонерів старшого віку

Пенсіонери, які досягли віку 75 та 80 років, також матимуть право на додаткові щомісячні виплати. Розмір надбавок залежить від вікової категорії:

  • Пенсіонери віком від 75 до 79 років отримуватимуть щомісячну надбавку у розмірі 456 гривень.
  • Особи віком 80 років і старші матимуть право на надбавку у 570 гривень.

Умови для отримання цих доплат аналогічні: пенсіонер повинен отримувати пенсію за віком, і загальний розмір виплат не повинен перевищувати 10,34 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Соціальна пенсія: кому призначається та який розмір виплат.

Читайте також:  Пенсія по інвалідності у Дніпрі: як встановлюється та який її розмір у 2024 році.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: