Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Місто без бар’єрів: дніпряни з інвалідністю вирушили на відпочинок на Соціальному таксі

дніпряни з інвалідністю вирушили у подорож

Літо – це час відпусток і подорожей. Але для людей, що пересуваються на кріслі колісному, поїздка на відпочинок може здаватися недосяжною мрією. Однак, завдяки «Соціальному таксі», особи з інвалідністю, що мешкають у Дніпрі, мають змогу насолодитися відпочинком. Про одну з таких поїздок розповідає «Наше місто» з посиланням на департамент соцполітики.

Пан Юрій – один з відпочивальників, які вирушили до оздоровчого закладу на Солоному лимані.

Кожна особа має право на 4 поїздки на місяць тривалістю не більше ніж 3 години на день.

– Я вже два роки користуюся соцтаксі, – каже пан Юрій. – І вже неодноразово їжджу на Солоний лиман. Нас забирають від дому, привозять прямісінько до санаторію, і так само назад. Водії дуже хороші, завжди допомагають виїхати та заїхати, з речами також допомагають.

Автопарк “Соціального таксі” має 6 комфортних автомобілів

Цього дня 12 маломобільних містян, які перебувають на обліку відділення, відправились до оздоровчого закладу на Солоному лимані за направленням. Там на них чекає не лише мальовнича місцевість і цілющі властивості озера, а й гарні умови і догляд професіоналів, завдяки яким можна набратися сил, “підзарядитися” морально і фізично.

12 маломобільних містян, які перебувають на обліку відділення, відправились до оздоровчого закладу на Солоному лимані

-Соцтаксі передбачене для осіб з інвалідністю I та II групи захворювання опорно-рухового апарату та осіб з порушеннями органів зору, які мають I групу інвалідності, – повідомили у департаменті соцполітики. –  Автопарк “Соціального таксі” має 6 комфортних автомобілів, обладнаних усім необхідним для транспортування своїх пасажирів: гідравлічні підйомники, 3- та 5-точкові системи фіксації, системи автономного опалення та кондиціювання. Кожна особа має право на 4 поїздки на місяць тривалістю не більше ніж 3 години на день. Групові перевезення здійснюються 4 рази на місяць до 8 годин.

Зараз на обліку відділення перебуває 803 особи з інвалідністю. Якщо ви теж належите до однієї з категорій, користуйтеся безкоштовною можливістю!

Тел. 098 165 91 91; 050 411 91 91

Фото: НМ, департамент соцполітики ДМР.

Читайте також: Секрет успіху дніпровської «четвірки»: Олена Зеленська високо відзначила роботу міських лікарів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: