Skip to content

У Дніпрі захисники протестували техніку, яку місто доправило на фронт

Захисники протестували техніку, яку Дніпро доправив на фронт

Дніпро систематично підтримує наших захисників, забезпечуючи їх усім необхідним для ефективної боротьби з окупантами. Нещодавно на фронт було доставлено нову партію військової допомоги. Військові вже встигли протестувати її в польових умовах, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Захисниками було успішно проведено випробування дрона з використанням засобів радіоелектронної боротьби. Результати тестів підтвердили високу ефективність нового обладнання.

«З початку повномасштабного вторгнення наші підрозділи отримали велику кількість техніки від міста. Це засоби зв’язку, дрони, джерела безперебійного живлення, а також сучасні засоби радіоелектронної боротьби. Ця техніка вже неодноразово доводила свою ефективність на полі бою.  І для нас ця співпраця з міськрадою вкрай важлива. Це не лише техніка, а перш за все життя наших бійців», – каже військовослужбовець НГУ Євген.

«Дрони використовуються як для розвідки, так і для інших цілей. Інколи допомагають доставляти припаси, питну воду тощо. Тому вони вкрай потрібні, бо дуже допомагають нам на передку», – додав Максим, військовослужбовець НГУ.

З початку повномасштабної війни Дніпро тільки по лінії КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» передав нашим захисникам техніку на загальну суму 742,44 млн. грн, з них на 139,74 млн. грн. за 2024 рік.

«Ми завжди тестуємо техніку, яку передаємо нашим захисникам та пересвідчуємось в її ефективності. Місто тримає постійний зв’язок із захисниками, плідно співпрацює з підрозділами Нацгвардії, приймає заявки від військових, оголошує тендерні закупівлі та намагається передавати ті засоби, які є найбільш затребуваними. Ця робота триває постійно. З 2022 року потреби військових змінювалися в залежності від ситуації на полі бою. Спочатку була потреба у комп’ютерній техніці, потім почалися блекаути і знадобилися джерела безперебійного живлення, рації та засоби зв’язку. Але завжди важливими залишаються дрони», – зазначила Альона Чуєва, директорка КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» Дніпровської міськради.

Загалом, з 24 лютого 2022 року по лінії КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» різним підрозділам Сил Оборони передали:

  • 1847  безпілотних літальних апаратів  (ударних, розвідувальних, із звичайними та тепловізійними камерами ), з яких 321 одиниця за 2024 рік.
  • 163 засоби радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними пристроями (РЕБами) та  антидроновими рушницями, з яких 128 за 2024 рік.
  • 50 пристроїв системи акустичного виявлення літальних об’єктів (проєкт «Звук» для протидії ворожим БПЛА), з яких 30 за 2024 рік.
  • близько 1800 од. техніки у сфері радіозв’язку (ретранслятори у комплекті зі спеціальними боксами, фідерами, антенами, джерелами безперебійного живлення, радіостанції, пристрої активації та підсилювачі GSM сигналу тощо), з яких 130 за 2024 рік.
  • понад 500 камер відеоспостереження на різних об’єктах та 6130 м оптичних мереж
  • 101 комплект автоматичних установок на базі відеокамер для забезпечення ціленаведення в нічний час, з яких 36 за 2024 рік.
  • 120  комплектів окулярів нічного бачення «Нічний водій»
  • 121 тепловізійний стрілецький прицільний комплекс та тепловізійні монокуляри, з яких 26 за 2024 рік.
  • близько 150 од. техніки у сфері забезпечення навігаційним та супутниковим обладнанням
  • понад 2180 ноутбуків та моноблоків, з яких 200 за 2024 рік.
  • понад 1150 багатофункціональних пристроїв (принтер, сканер, ксерокс – 3 в 1)
  • більше 1100 планшетів, з яких 30 за 2024 рік.
  • 194 автоматизовані робочі місця
  • 565 од. телевізійного та  аудіовізуального обладнання, з яких 50 за 2024 рік.
  • близько 30 од.  проєкційного обладнання
  • 5424 од. обладнання у сфері забезпечення енергетичної незалежності (акумулятори, зарядні станції, генератори, зарядні пристрої, у тому числі для коптерів, та інші джерела безперебійного живлення), з яких 956 одиниць за 2024 рік.
  • близько 6530 од. мережевого, комутаційного обладнання та витратних матеріалів (комутатори, маршрутизатори, IP-телефони, накопичувачі, телекомунікаційні шафи, електричне обладнання . 7 центрів оперативного управління.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро доправив на фронт ще 200 FPV-дронів на близько 2,8 млн грн.

Читайте також: Громада Дніпра отримала подяку від командувача Сил безпілотних систем.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: