Site icon Наше Місто

Користь та шкода дині: кому варто додати до раціону, а кому краще уникати

Користь та шкода дині: кому варто додати до раціону, а кому краще уникати

Диня, популярний літній фрукт, відома своїми корисними властивостями, однак не всім вона підходить. Завдяки високому вмісту антиоксидантів, вітамінів та мікроелементів, диня може стати важливою частиною здорового раціону, але деяким людям її варто уникати, – пише «Наше Місто».

Користь дині

Диня багата на антиоксиданти, які допомагають знижувати окислювальний стрес та зменшують ризик розвитку хронічних захворювань, таких як серцево-судинні хвороби та рак. Вона також містить вітаміни А, Е, групи В, калій, залізо та інші корисні речовини, що підтримують здоров’я серця, нервової системи, печінки та нирок.

Для імунної системи диня є особливо корисною завдяки високому вмісту вітаміну С, який зміцнює організм у боротьбі з інфекціями. Окрім цього, диня допомагає підтримувати водний баланс в організмі, оскільки до 90% її маси становить вода, що є особливо важливим влітку.

Диня для жінок і схуднення

Жінкам, які планують вагітність або вже очікують дитину, диня буде корисною через високий вміст фолієвої кислоти. Також цей фрукт підтримує здоров’я шкіри завдяки вітаміну С, що сприяє синтезу колагену.

Для тих, хто прагне схуднути, диня може стати незамінним помічником, адже вона містить всього 33 ккал на 100 грамів і багата на клітковину, що сприяє тривалому насиченню та покращенню роботи кишківника.

Протипоказання

Однак диня не є безпечною для всіх. Людям, що страждають на алергію до дині або інших продуктів, таких як пилок, персики або банани, слід уникати цього фрукта. Особливо уважними повинні бути хворі з синдромом подразненого кишківника та діабетики, оскільки диня може містити FODMAP-вуглеводи та натуральні цукри.

Загалом диня є корисним і смачним фруктом, але важливо враховувати індивідуальні особливості організму при її споживанні.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ціни на кавуни та дині у Дніпрі: скільки коштують баштанні на Центральному ринку «Озерка».

Читайте також: Спрага: які напої треба пити у спеку, а від яких краще відмовитися.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version