Skip to content

Дніпро готовий до опалювального сезону на 86%: у місті тривають заплановані ремонти

Дніпро готовий до опалювального сезону на 86%: у місті тривають заплановані ремонти

Місто Дніпро активно завершує підготовку до опалювального сезону. Завершено вже 86% необхідних робіт. Паралельно ведуться планові ремонти інфраструктури та встановлюються альтернативні джерела енергії, щоб забезпечити стабільне теплопостачання навіть за складних умов. Черговий по місту перевірив,  як триває підготовка до опалювального сезону, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

У центральному тепловому пункті Індустріального району Дніпра, який забезпечує теплом навчальний заклад та житлові будинки, встановили генератор. Це дозволить стабілізувати теплопостачання в разі відключення електроенергії.

«У рамах підготовки до навчального року ми встановили генератор потужністю 200 кВт — аби під час відключень діти мали як тепло у школі, так і воду, адже тут є насоси для підкачки води, які не працюють за відсутності світла. Тому для нас було дуже важливо встигнути встановити генератор до навчального року», — розповів директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Андрій Клименко, який 19 серпня чергує по місту. 

Дніпро готовий до опалювального сезону на 86%: у місті тривають заплановані ремонти

Черговий по місту  також перевірив, як тривають роботи з теплоізоляції трубопроводів в  Індустріальному районі, аби зменшити втрати тепла та зекономити енергоресурси.

«Загалом ізоляцію ми відновлюємо не тільки на територіях котелень, а й за пропозиціями, що надходять від містян. Складається план з обсягами та адресами, і за сприятливих погодних умов фахівці виконують роботи. На сьогодні по всьому місту в рамах підготовки до опалювального сезону 2024-2025 рр. відновленню підлягають близько 26 км мереж. Станом на сьогодні роботи виконано на 85 %», — додав Андрій Клименко. 

КП «Теплоенерго» виробляє теплову енергію для забезпечення потреб в опаленні житлового фонду загальною площею 11 768 820 м2. А це 3 300 житлових будинків, 168 дитячих закладів, 201 школа та 76 лікарень. Станом на 19 серпня виконані наступні роботи:

  • капітальний ремонт котлів — 83 % від запланованих;
  • заміна теплових мереж — 85 % від запланованих;
  • заміна ізоляції теплових мереж — 85 % від запланованих;
  • встановлення енергоощадних насосів — 86 % від запланованих.

Нагадаємо, раніше ми писали: Підготовка до опалювального сезону: у житлових будинках Дніпра триває заміна систем опалення.

Читайте також: У Дніпрі КП «Коменергосервіс» продовжує підготовку до опалювального сезону.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: