Skip to content

Блакитне озеро під Дніпром забрало ще одне життя: у чому підступність популярного місця відпочинку

Блакитне озеро, потопельники - Наше Місто

Блакитне озеро – популярне місце відпочинку жителів Дніпропетровщини і обласного центру. Воно знаходиться на території Петриківської громади Дніпровського району. Тут в сезон відпочивають десятки тисяч мешканців регіону, приїжджають також люди і з інших областей. На жаль, все частіше тут стаються нещасні смертельні випадки на воді. Останній трапився цими вихідними. Загинув 40-річний чоловік, повідомляє «Наше місто» з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Відомо, що чоловік 1984 року народження відпочивав на Блакитному озері 18 серпні. Він пішов купатися біля однієї з баз відпочинку і на берег не повернувся. Для пошуків залучили рятувальників, які добу розшукували зниклого у воді. На жаль, сьогодні, 19 серпня, його тіло знайшли на глибині 4 метри недалеко від берегу.

Блакитне озеро, потопельники - Наше Місто

Аналогічний випадок відбувся 22 липня. Тоді водолази-рятувальники обстежили 1000 кв. м підводної акваторії озера. На відстані приблизно 50 м від берега та на глибині 4 м тіло потонулого дістали, доправили до берега та передали співробітникам поліції.

Як відомо, Блакитне озеро – це штучна водойма, створена після видобутку піску для потреб будівельних робіт лівобережної частини міста Кам’янське на початку 1980-х років. Офіційно ця локація називається Єлизаветівський кар’єр. Площа водоймища – 200 квадратних метрів. Навколо озера великий ліс, чисте та приємне повітря. Водойма не має зв’язку з Дніпром або іншими річками, а тому його вода чиста, прозора і має блакитний і бірюзовий відтінок.

Відпочиваючи на Блакитному озері, слід пам’ятати, що це колишній промисловий об’єкт – кар’єр, тому водойма глибока, а дно уривисте. За декілька метрів від берегу глибина сягає декількох метрів. Тому важливо розраховувати свої сили. А головне – купатися тверезими і уважно спостерігати за дітьми.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки коштує відпочинок на Блакитному озері під Дніпром 2024.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: