Site icon Наше Місто

Чи можна оформити допомогу при народженні дитини за кордоном: коментар фахівця з Дніпра

народження дитини за кордоном

Народження дитини – це завжди радісна подія, навіть у найскладніші часи. Для українських мам, які народили малюка за кордоном, це особливо важливий момент. Але як впоратися з усіма формальностями та отримати належні виплати від держави. Допоможе розібратися з усіма питаннями Олексій Пономаренко – головний спеціаліст департаменту соціальної політики ДМР, пише “Наше місто”.

Олексій Пономаренко – головний спеціаліст департаменту соціальної політики ДМР

-Якщо батьки зареєстровані в Україні, але їхня дитина народилась під час тимчасового перебування за кордоном в період воєнного стану, вони мають право на отримання допомоги при народженні дитини, – повідомив Олексій Пономаренко – головний спеціаліст департаменту соціальної політики ДМР. – У період воєнного стану це можна зробити дистанційно. Для цього необхідно надіслати документи до УСЗН за зареєстрованим місцем проживання в Україні. Зробити це можна виключно поштою, рекомендованим листом.

Необхідно надіслати такий перелік документів: 

У разі ж, коли батьки повернулися в Україну для оформлення допомоги, їм необхідно особисто звернутись до УСЗН. Подавати документи потрібно не пізніше 12 місяців з дня народження дитини. 

Колаж: НМ.

Читайте також: Дніпро на двох колесах: чи стане велосипед повноцінним транспортом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version